Din nou probleme pe A6.Taluzul de pe marginea autostrăzii s-a prăbuşit

412

Apar noi probleme pe autostrada A6 în apropiere de Lugoj. Taluzul pe pe marginea şoselei rapide s-a prăbuşit din nou. Asta după ce anul trecut aceeaşi situaţie s-a întâmplat tot pe A6, dar în altă zonă. Acum şoferii circulă cu restricţii de 60 de km/h.

Incidentul s-a petrecut luni, 29 februarie, în jurul prânzului. Pământul de pe marginea autostrăzii a luat-o la vale. S-a prăbuşit taluzul pe o lungime de 150 de metri. Aşadar a fost nevoie de deschiderea unui mic şantier aici, aşa că se circulă cu restricţie de viteză şi numai pe o bandă pe sensul de mers de la Lugoj spre Timişoara.

Angajaţii firmei de construcţii care a ridicat autostrada, Tirren Scavi, au început lucrările de curăţare a carosabilului şi de stabilizare a taluzului. Însă operaţiunea este de durată.

Acelaşi lucru s-a petrecut pe A6 şi la începutul anului trecut. Atunci pământul s-a surpat pe aproape un kilometru, iar constructorul s-a chinuit mai multe luni până a reuşit să remedieze problema şi să stabilizeze taluzul.

Cei 11 kilometri ai autostrăzii A6 au fost construiţi în cadrul proiectului de ridicare a lotului 1 din Lugoj – Deva. Şoseaua a fost deschisă în decembrie 2013 şi se află în garanţie până la finalul anului 2017.

Până la această oră CNADNR nu a comentat situaţia.

taluz-prabusit-lugoj-2

LĂSAȚI UN MESAJ