La PNL Timiș, liberalii vechi nu mai au nicio trecere în ochii liderilor de azi! Vezi care dintre ei vrea să renunțe la candidatura pentru șefia CJT

4718

Odată ce s-au făcut de pomină, prin diluarea până la pierderea oricărui interes pentru ideea de competiție serioasă, în „dosarul” candidaturilor interne pentru președinția CJT, (cu nouă candidați înscriși până azi!), în rândurile liberalilor timișeni continuă să domnească o „dulce” confuzie. Asta dacă privești din exterior, întrucât, în realitate, în interior, se dau bătălii aprige între felurite tabere și aripi, toate aceste „fracturi” încercând să prindă câte ceva la alegerile locale care se apropie!

Deși loviturile „pe sub masă” cele mai aprige se dau între vârfurile de lance din fostele PDL și PNL, reunite acum sub sub faldul noului PNL, există nemulțumiri și conflicte mocnite și între liberalii vechi si cei intrați în PNL în epoca Robu. Astfel, în afara bătăliei „clasice” prin care echipa Dan Popa – Alin Popoviciu trage din greu să ia caimacul (anume puterea și influența în viitorul Consiliu Judeţean Timiș) în dauna „trupei” conduse de primarul Robu, situația e „aprinsă” și între liberalii pe stil vechi. În momentul de față, există lupte de culise între echipa Robu, care merge pe mâna lui Marian Vasile, echipa ex-pedele care-l susține pe Popoviciu și echipa Bușoi, care l-ar dori pe medicul Ciprian Bogdan în fruntea CJT.

Cât despre veteranii liberali , Ovidiu Drăgănescu, Viorel Coifan, Liviu Borha, aceștia par complet ieșiți din cursa pentru orice demnitate la viitoarele alegeri, nefiind susținuți, în mod real, de niciunul dintre liderii filialei, fie Robu, fie Dan Popa.

Draganescu 1În contextul dat, conform unor surse din interiorul PNL Timiș, fostul președintele al filialei de acum 10 ani, Ovidiu Drăgănescu, are de gând să se retragă din cursa pentru președinția Consiliului Judeţean Timiș. Măsura este clar una de protest față de felul în care este gestionată competiția internă pentru câștigarea alegerilor la nivel județean.

Așadar, sunt „premise” bune să asistăm la o partidă de teatru politic cu aspecte de „pulp fiction” (cu scenete autohtone, însă, să nu ne așteptăm la mai mult!) la PNL Timiș, în perioada care urmează!

LĂSAȚI UN MESAJ