15.7 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

Deși Timișoara nu strălucește la capitolul curățenie, Primăria este obligată să plătească bani grei societății de salubritate pentru facturi neachitate la timp

Primăria Timișoara trebuie să plătească peste patru milioane de lei firmei de salubritate Bratner, pentru două facturi neachitate.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Monica Ivan, a explicat că banii nu au putut fi dați fără să existe o sentință pentru că suma din contractul subsecvent, încheiat anul trecut, a fost depășită.

“În anul 2022, în baza contractului subsecvent, au recepționat operațiunile de salubrizare stradală, inclusiv cele aferente lunilor noiembrie și decembrie 2022. Deoarece valoarea pe contractul subsecvent respectiv a fost depășită, facturile în sumă de 4.182.766 lei, nu au putut fi ordonanțate, chiar dacă valoarea acordului-cadru nu era epuizată. Pentru a recupera suma prestațiilor efectuate, operatorul Brarner Servicii Ecologice a introdus acțiune în instanță pentru recuperarea plăților neachitate”, spune Monica Ivan.

Primăria a scăpat de plata penalităților de întârziere, în sumă de 200.000 de lei, după ce compania de salubritate a renunțat la pretenții.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Citește și :