Derby încins la reluarea campionatului

79

Începe Superliga Națională de rugby cu ”clasicul” ultimilor ani, Timișoara – Baia Mare. Primul episod al primăverii are loc în Maramureș, vineri, în etapa care deschide stagiunea 2018 a campionatului.

Victoria cu Heidelberg RK din Continental Shield de sâmbătă este rapid urmată de un alt joc foarte important pentru SCM Timișoara Saracens. Duelul cu marea rivală din Nord, CSM Știința Baia Mare, din prima etapă a primăverii, un derby tradițional care deschide stagiunea 2018.

”Trebuie să dovedim că suntem suficient de profesioniști să intrăm în meci încă de la fluierul de start și să rămânem în sistem până la final. Va fi o ocazie perfectă și pentru jucătorii care nu au avut prea multe minute de joc până acum să dovedească faptul că merită să primească un loc printre titulari”, a declarat antrenorul Sosene Anesi.

Bănățenii au de înfruntat un adversar rănit pentru că ”zimbrii” au ratat câștigarea Cupei României, sâmbătă, la Cluj-Napoca. Maramureșenilor le rămâne doar campionatul pentru a-și salva acest sezon.

”De când sunt la Timișoara nu am experimentat niciun meci ușor contra jucătoriloe de la Baia Mare și ne-am pregătit pentru o partidă dură. Șim că vom avea de înfruntat un pachet competitiv de înaintare și va trebui să câștigăm în primul rând lupta fizică cu ei”, a subliniat flankerul Michael Stewart.

Pentru jocul de vineri vor exista câteva absențe importante în tabăra timișorenilor, absențe cauzte de accidentări. Ionel Badiu, Horațiu Pungea, Vlăduț Popa, Mădălin Lemnaru și Cătălin Fercu sunt indisponibili. Dar în același timp revin în teren John Leiataua, Jack Umaga, Marius Simionescu, Luke Samoa, Samuel Mariș, Lucian Mureșan și Mesake Doge.

Partida de la Baia Mare este programată vineri, de la ora 14,30, și este transmisă de posturile Telekom TV. Superliga este condusă de Steaua (34 puncte), urmată de Baia Mare (24 puncte), CSM București (22 puncte), Timișoara (18 puncte), Dinamo (13 puncte), U Cluj (4 puncte), Poli Iași (1 punct). Saracens are un meci mai puțin disputat.

LĂSAȚI UN MESAJ