Decebal, vaporaşul care a ajuns la Timişoara, este ce-al de-al doilea fabricat, primul soseşte abia săptămâna viitoare-VIDEO

615

Vaporaşul care a ajuns, în urmă cu două zile, la Timişoara se numeşte Decebal. Primarul oraşului, Nicolae Robu, a spus că de fapt, acesta este cel de-al doilea fabricat la Galaţi şi că primul, care se numeşte Burebista, va ajunge abia săptămâna viitoare la Timişoara.

„Ieri (n.r. joi, 24 martie ) am avut ocazia să îl văd pe Decebal. Am apucat să merg ieri să-l văd. Arată superb. Este foarte frumos şi abia aştept să ne putem plimba cu vaporaşele pe Bega. Al doilea va veni săptămâna viitoare. De fapt cel care a sosit acum este ce de-al doilea fabricat. Cel de acum e Decebal. Primul fabricat se numeşte Burbista, o luăm cronologic. Sper să se parcurgă toate procedurile legale cât mai repede încât să ne putem bucura de aceste vaporaşe”, a spus Robu.

Edilul şef nu a putut oferi un termen exact pentru data la care vaporaşele vor porni pe apă. Oricum, în aceasta primăvară acest lucru este posibil.

„Nu pot să vă spun exact. Eu sper ca până la finalul lunii aprilie să reuşim să circulăm cu ele. Am cerut celor implicaţi, Direcţiei Tehnice, Direcţiei de Dezvoltare şi RATT, să facă cu promptitudine tot ceea ce e de făcut pentru a obţine dreptul de a circula cu ele, de a le folosi în scopuri publice”, a adăugat Robu.

Până la finalul lunii iunie, pe Bega vor ajunge 7 vaporaşe. Ele vor deservi atât transportul public cât şi agrementul.

„Reamintesc că 5 ani va fi gratuit transportul cu vaporaşul şi în scop de agrement şi pentru transportul public. Cu certitudine ele sunt înmatriculate. Ele, în principiu rămân albe, dar vor fi inscripţionate cu RATT , vor avea şi discret nişte valuri, 3 dungi în formă de val. Vor avea inscripţionate şi denumirea proprietarului, Primăria Municipiului Timişoara. În interior sunt absolut superbe. Mie îmi plac şi pe exterior, dar pe interior sunt superbe. Este totul de calitate, închis ermetic, nu va sufla vântul prin îmbinări”, a mai declarat primarul Nicolae Robu.

Vaporaşele vor parcurge un traseu de peste 7 kilometri. Acesta porneşte de la Uzina de Apă şi se termină la Podul Modoş. Vor exista 9 staţii unde vaporaşele vor opri.

LĂSAȚI UN MESAJ