De astăzi creşte valoarea bonurilor de masă… sau nu! Depinde cum vor şefii!

1477

Valoarea unui tichet de masă este majorată, începând din 1 decembrie, de la 9,57 lei până la 15 lei. Decizia privind nivelul de creștere rămâne însă la latitudinea angajatorului.

Senatul stabilise în iunie valoarea tichetului de masă la 13 lei. În dezbaterile parlamentare, Guvernului s-a opus oricărei majorări, creșterea fiind acceptată însă de președintele Klaus Iohannis.

Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă a fost adoptat de Senat, în data de 27.06.2016. În forma adoptată de Senat, proiectul prevedea că „valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 13 lei la data aplicării prevederilor prezentei legi”.

De asemenea, angajaţii din România pot primi până la 150 de lei de persoană sub formă de tichete cadou, pentru sărbătorile de Crăciun. Potrivit noului Cod Fiscal, care a intrat în vigoare la începutul acestui an, tichetele cadou sub această valoare nu mai sunt impozitate. Dar şi acordarea acestora e tot la latitudinea angajatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ