Daniel Constantin: ”În luna octombrie România riscă să rămână fără bani de funcţionare”

172

Președintele noului partid Pro România, Daniel Constantin, fost ministru și fost președinte PC și ALDE a venit la sfârșitul acestei săptămâni în Caraș-Severin să prezinte obietivele mișcării pe care a înființat-o în luna mai a acestui an și demersurile politice ale formațiunii.

”Motivul pentru care am venit astăzi la Reșița să avem aceste discuții, să ne cunoaștem și să vedem cum putem începe așezat construcția unui partid care nu are un obiectiv imediat, ci la primele alegeri europarlamentare din 2019, atunci când cred că vom fi consolidați la nivel de fiecare organizație”, a spus fostul ministru al agriculturii și mediului în anterioarele guvernări.

Daniel Constantin și-a exprimat, în cadrul unei conferințe de presă, mulțumirea față de receptivitatea, mai mare sau mai mică, la noua formațiune politică, a oamenilor pe care i-a întâlnit în județ. Și are certitudinea că până în 2019 va atrage cât mai mulți simpatizanți.

Periplul său prin județele patriei l-a determinat să tragă o concluzie asupra situației economice în care se află țara, dar și un semnal de alarmă.

”Concluzia este că din punct de vedere economic nu ne îndreptăm către lucruri prea frumoase, chiar dacă indicatorii arată bine la momentul acesta. Semnalul de alarmă este legat de faptul că din semnalele pe care eu le am, din păcate, în luna octombrie România riscă să rămână fără bani de funcţionare şi aici sigur că nu am certitudini, dar sunt din ce în ce mai multe voci din interiorul sistemului, din interiorul ministerelor, mai ales din interiorul Ministerului de Finanţe, voci care trag aceste semnal de alarmă. Este până la urmă o constatare pe care trebuie să o coroborăm cu ceea ce se întâmplă în aceste zile: haosul guvernamental, tot felul de propuneri care se fac, în special pe zona aceasta de a atrage cât mai mulţi bani la bugetul de stat, fie că vorbim de bani de la companiile mari sau de la companiile mici”, a afirmat Daniel Constantin.

Conducând un partid de centru prin care doreşte să scoată în evidenţă accentele patriotice, Daniel Constantin mizează pe oamenii de calitate cu care vrea să pornească la un drum lung și anevoios.

”Aici am venit să îi cunosc pe oameni şi să le mulţumesc că pornesc alături de noi la un drum care nu va fi nici scurt, nu va fi nici uşor, va fi un drum destul de greu pentru că oamenii şi-au pierdut încrederea, şi o spun cu toată responsabilitatea (…). Dezamăgirea mare care s-a creat în rândul oamenilor datorită guvernării nu se răsfrânge doar asupra PSD, ci asupra întregii clase politice. De aceea cred eu că prin oameni, prin calitate, numai aşa putem să câştigăm oamenii şi să îi aducem. Acesta este un demers la care noi ne-am angajat şi dorim să ne atingem primul obiectiv în 2019”, a mai spus președintele Pro România.

LĂSAȚI UN MESAJ