Da, Ionuț Popa poate salva pe ACS Poli de la retrogradare!

652

ACS Poli a început cantonamentul montan de la Poiana Brașov. Adept al pregătirii de iarnă ”clasice”, cu zăpadă, pante și antrenamente fizice într-un peisaj de basm, rigurosul antrenor Ionuț Popa are misiunea de a salva echipa, în premieră, de la retrogradare.

La finalul sezonului de toamnă, alb-violeții de Liga I terminau pe ultimul loc al clasamentului. Însă, după ce a devenit oficială noua depunctare a celor de la ASA 2013, au urcat un loc. Se așteaptă decizia TAS cu privire la cele 8 puncte penalizare pentru nerealizarea baremului.

Chiar și așa, timișorenii pot evita retrogradarea! Cum n-au reușit în 2014 și în 2016, în ultimul caz rămânând în elită grație falimentului giuleștean.

Da, se poate! La finalul sezonului regulat, punctele, se știe, se vor înjumătăți, deci distanța față de locurile neretrogradabile va scădea. La club există totuși, în pofida greutăților financiare, o stabilitate, ceea ce nu se poate spune despre dezastrul care se anunță la Pandurii și Tg. Mureș.

S-au stabilit deocamdată trei amicale, cu echipe din județe sau țări vecine. Cu Național Sebiș, arădeana lideră a seriei a IV-a (cea cu timișene, în frunte cu Ripensia și ACS Poli II) din Liga a III-a, cu sârbii de la Spartak Subotica și cu ungurii de la Honved, legendarul club budapestan rătăcit și el prin jungla tranziției spre neoliberalism, viitorul de aur al omenirii.

Despre transferuri e prematur să pomenim. S-a renunțat la câțiva jucători care nu aduceau vreun plus și, deocamdată, nu s-au înregistrat achiziții. Au fost însă luați în cantonament câțiva tineri, unii juniori, de la echipa secundă, ceea ce este foarte bine.

Poate că ne-am dat seama cu toții că vremea mercenarilor, în Timișoara, a apus, cel puțin pentru o perioadă.

Da, Ionuț Popa, prin profesionalismul și rigurozitatea sa, poate salva echipa! Are nevoie și de ajutorul conducerii. De al fanilor, ce să mai zicem…

LĂSAȚI UN MESAJ