Curtea de Apel Timișoara, activitate suspendată pe termen nelimitat

113

Activitatea Curții de Apel Timișoara se suspendă, de miercuri. Asta au transmis reprezentanții instituței care, după o ședință generală, au luat această decizie. Este modul lor de protest împotriva propunerii de eliminare a pensiilor de serviciu.

”Adunarea Generală a Curţii de Apel Timişoara, întrunită azi, 21 ianuarie 2020, a decis că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind la subminarea statului de drept. Totodată, în baza acestor considerente, Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Timişoara a decis suspendarea activităţii începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la momentul retragerii sau respingerii Proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor, cu excepţia cauzelor urgente”, a transmis CA Timișoara.

Pensia de serviciu este un beneficiu prevăzut de lege pentru unele categorii profesionale, funcţionari ai statului (magistraţi, diplomaţi, demnitari, militari, etc.), a căror activitate reprezintă un interes deosebit pentru societate şi a căror fidelitate faţă de sistem este recompensată prin acordarea acestui drept la pensie.

În conformitate cu prevederile art. 47 alin. (2) din Constituţie, condiţiile de exercitare a dreptului la pensie şi a celorlalte drepturi de asigurări sociale, precum şi alte forme de asistenţă socială sunt stabilite de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ