Cum va funcționa compensarea cu 50 de bani a prețului carburanților

87

Premierul Nicolae Ciucă a făcut un anunț parțial joi, spunând că guvernul va suporta jumătate din compensarea cu 50 de bani a prețului la pompă al carburanților. PSD a anunțat că și ”operatorii privați” vor participa la compensare. Potrivit informațiilor Economedia și G4Media, guvernul a convenit deja cu OMV Petrom să împartă această compensare.

”OMV Petrom a acceptat să acorde practic un discount de 25 de bani pe litrul de combustibil, iar guvernul va veni cu alți 25 de bani. Practic, OMV Petrom susține și ea din solidaritate cu clienții această compensare, având în vedere că profiturile companiei cresc odată cu creșterea prețului”, au declarat surse guvernamentale pentru Economedia și G4Media.

Zilele următoare, guvernul va discuta și cu ceilalți distribuitori de carburant pentru ca aceștia să accepte să intre voluntar în schema de compensare, potrivit surselor citate. În caz că acestea nu vor accepta să compenseze, ele vor risca să își piardă o parte dintre clienți, mai ales transportatorii, dată fiind diferența de preț la pompă.

Cum vor recupera companiile private cei 25 de bani suportați de către stat? Prin deducere din taxele datorate la finalul acestui an, potrivit informațiilor noastre. Această metodă a fost aleasă în favoarea celei de decontare, aplicată în momentul actual în cazul furnizorilor de energie electrică și gaze, și care a dus la întârzieri la plată și la probleme de lichiditate pentru furnizori.

LĂSAȚI UN MESAJ