Prefectul Ritivoiu afirmă că în restaurantele din Timişoara sunt încălcări „incredibile” ale normelor sanitare

35

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, le-a recomandat, joi, inspectorilor care vor merge în controale în acest sezon estival să nu permită abuzurile agenţilor economici, el afirmând că în ultima perioadă în restaurantele din Timişoara sunt ‘încălcări incredibile’ ale normelor sanitare.

‘Ieşim după doi ani total atipici, ai pandemiei, în care lucrurile s-au schimbat. Pe de-o parte, cetăţenii poate că au o sete de viaţă ceva mai mare după doi ani de privaţiuni, unii poate sunt ceva mai irascibili şi nu va fi cel mai uşor an de comunicare cu ei. Pe de altă parte, poate şi noi, ca instituţii de control, ne-am atrofiat anumite abilităţi de comunicare, de impunere, lucrurile nu mai sunt într-o rutină în care am fost obişnuiţi. De aceea, vă recomand (inspectorilor, n.r.) să procedăm cu atenţie. La fel şi cu agenţii economici. Ceea ce se întâmplă în restaurantele din Timişoara, în ultima perioadă, sunt încălcări în special ale normelor de igienă şi sanitare incredibile. După doi ani de pauză, cu ce personal găsesc, cu toţii încearcă să-şi revină, inclusiv financiar. De aceea, avem emoţia unor scăpări în ceea ce înseamnă exigenţa şi calitatea serviciilor. Toţi aceşti factori pot genera situaţii mai delicate şi de aceea vă rog să procedaţi cu tact, să îndrumăm, să nu permitem abuzuri ale agenţilor economici, pentru că populaţia este deja greu încercată’, le-a transmis prefectul Ritivoiu şefilor instituţiilor deconcentrate, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural desfăşurată joi, pe tema pregătirii sezonului estival pentru populaţie.

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, dr. Flavius Nicoară, a declarat că pentru prevenirea apariţiilor toxiinfecţiilor alimentare în acest sezon inspectorii vor intensifica verificările şi controalele privind modul în care sunt produse, depozitate, transportate şi comercializate produsele de origine animală şi non-animală.

‘Vor fi efectuate controale ale modului de respectare a condiţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate unităţile turistice, ştranduri, baze de agrement, tabere şcolare, precum şi în toate unităţile de procesare, depozitare şi comercializare a alimentelor. Din discuţia cu reprezentantul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Timiş a rezultat faptul că cele cinci unităţi tabere existente la nivelul judeţului, din care în stare de funcţionare sunt cele de la Chevereşu Mare şi Poieni Strâmbu, nu vor avea activitate în acest sezon estival’, a detaliat dr. Flavius Nicoară.

În cazul în care, în timpul controalelor oficiale, se vor constata neconformităţi, se vor aplica sancţiunile legale, respectiv retragere, confiscarea produselor alimentare, sancţionarea contravenţională, suspendarea sau interzicerea funcţionării unităţilor, impunerea unor măsuri urgente de igienizare a spaţiilor şi locurilor respective.

LĂSAȚI UN MESAJ