Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

336

Ploile vor predomina în următoarele două săptămâni la nivelul întregii țări și doar cu mici excepții vor exista intervale în care valorile de temperatură vor ajunge spre 15-16 grade, pe timpul zilei. Aceste date reies din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 13 – 26 martie, publicată astăzi.

În Banat, în prima săptămână, regimul termic nu va avea variații semnificative, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, iar cele nocturne se vor încadra, în general, între un grad și 3 grade. În intervalul 18 – 20 martie valorile de temperatură vor crește spre o medie de 15 – 16 grade ziua și aproximativ 5 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menține până pe 24 martie. În ultimele zile ale prognozei, se va manifesta o tendință de ușoară răcire, iar mediile termice vor scădea cu două-trei grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și, din nou, în intervalul 19 – 25 martie.

Pentru zona Crișanei, până în 17 martie, media regională a temperaturilor diurne se va menține relativ constantă, în jurul unei valori de 11 grade. Ulterior, regimul termic va marca o creștere, iar media maximelor va fi de 14 – 15 grade în intervalul 18 – 23 martie, pentru ca, în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză, să scadă din nou spre aproximativ 12 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, caracterizată printr-o medie de zero – un grad, până pe 18 martie, apoi vor crește spre aproximativ 4 grade în intervalul 20 – 24 martie și la finalul intervalului de prognoză vor scădea ușor, cu unu – două grade. În prima săptămână a intervalului de prognoză, doar la început va ploua slab, după care probabilitatea pentru precipitații va deveni redusă. În a doua săptămână se vor semnala zilnic ploi pe arii relativ extinse.

LĂSAȚI UN MESAJ