Minunile de lângă noi! Un copil de 12 ani, din Timişoara, considerat un geniu în IT

1228

Este considerat de majoritatea specialiştilor „copilul minune” al şcolii româneşti. La numai 12 ani, Mircea Şerbănescu construieşte roboţi şi creează siteuri. Îşi uimeşte şi mentorul cu inteligenţa lui, iar profesorii îi predau materii de liceu ca să ţină pasul cu setea lui de a învăţa. Cu toate acestea, copilul cu zeci de premii se prezintă simplu, relatează într-un material Digi24.

„Mă numesc Mircea Şerbănescu, studiez la şcoala gimnazială nr.6. Îmi place foarte mult să programez şi să codez”, afirmă baiatul.

60 de premii la vârsta de 12 ani i-ar da dreptul puştiului să se prezinte un pic mai pompos. Mircea însă rămâne în banca lui, la informatica lui, pe care a descoperit-o când era la grădiniţă. Îi plăcea să stea la computer şi a început să îşi creeze propriile jocuri. În clasa întâi, învăţătorul şi-a dat seama că are un mic geniu în clasă şi l-a trimis la un concurs pentru copiii mai mari. Mircea a uimit pe toată lumea.

„A făcut Abecedarul în Powerpoint în 2 săptămâni. Şi bineînţeles, fiind mic şi concursul fiind pentru clasa a III-a, a primit un premiu special”, spune Nadia Şerbănescu, mama lui Mircea.

După jocurile pe calculator, Mircea a trecut la alt nivel: a început să construiască roboţi de jucărie. A inventat şi un camion care nu mai are nevoie de baterii: este alimentat de la soare.

Programarea a fost următoarea etapă cucerită. Şi cum tot ce lucrează este în limba engleză, a avansat uluitor de repede: în clasa a patra a dat examenul Cambridge pentru clasa a opta şi l-a trecut cu brio.

„Doamna dirigintă îi predă dintr-un manual de clasa a IX-a”, spune Nadia Şerbănescu, mama lui Mircea.

La 12 ani, Mircea este un băiat prea ocupat să mai joace fotbal. A primit şi comenzi pentru două site-uri. Una de la o artistă din Timişoara, alta de la Centrul Județean de Excelență Timiș.

Pe ultimul l-a făcut în numai o săptămână.

Mircea vorbeşte cu cuvinte pe care nu le prea auzi la copii de 12 ani. Şi planurile lui sunt la fel.

„Aş vrea să lucrez în freelancing dar mă gândesc şi să lucrez la o firmă. Da (vreau să rămân aici, n.r.). Vreau foarte mult să rămân în ţară”, spune Mircea Şerbănescu.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ