Atracție ,,planetară” pentru timișorenii de toate vârstele! Ce se întâmplă!

1064

Timişorenii, mari sau mici, sunt invitaţi într-o călătorie care nu îi duce peste mări şi țări ci în tot universul cunoscut. Planetariul mobil, a sosit azi la Timişoara pentru cel de-al treilea an consecutiv. De data aceasta, povestitorii arată, pe lângă planetele din sistemul nostru solar, şi modul în care pionierul astronomiei, Galileo Galiei a studiat cerul. Cei mici află că există acum şi un „pionier modern” pe suprafaţa lui Marte, care trimite zilnic imagini şi informaţii de pe planeta roşie. Toate acestea, sub un dom gonflabil, cu proiecţii interesante.

Primii timişoreni pastionați de astronomie au doar câţiva anişori. Au venit de la grădiniţă să vadă şi să înveţe cum arată lumea dincolo de atmosfera protectoare a Pământului. În fiecare oră, grupe de copii dar şi adulţi curioşi pot călători în spaţiul cosmic, pentru a descoperii minunăţiile din sistemul nostru solar dar şi cele mai îndepărtate colţuri ale universului. Anul acesta intră în scenă şi cercetătorii cosmosului, vechi dar şi noi.

Planetariul mobil este deschis până vineri, la Casa Tineretului din Timişoara, iar reprezentațiile au loc din oră în oră, între 9:00 și 20:00.

LĂSAȚI UN MESAJ