Cum pot plăti impozitele ROMÂNII din DIASPORA? Uite ce spune Guvernul…

315

După ce au fost făcuți în fel și chip de către unii reprezentanți ai statului român și ai spațiului politic românesc, de la indieni (Adrian Năstase), fantome (Liviu Dragnea), golani și curve (Ioan Rus), iată că inițiativa lui Victor Ponta de a-i impozita pe românii din Diaspora devine treptat o realitate.

Ca urmare, Ministerul Finanțelor Publice a publicat un Ghid online interactiv dedicat românilor din diasporă, documentul care poate fi consultat și descărcat de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la rubrica Ghiduri explicative, care poate fi citit și mai jos în galeria foto.

Ghidul îl orientează pe cetățean, în cazul în care stă bine cu banii în buzunar, și îi face cunoscute obligațiile fiscale ale românilor din Diaspora: Ce trebuie făcut la plecarea din țară? Cum se impozitează veniturile realizate din România de persoanele fizice care devin rezidente într-un stat cu care România nu are convenție de evitare a dublei impuneri? Cum se impozitează veniturile realizate de persoanele fizice care și-au păstrat rezidența fiscală în România? Ce contribuții de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorează românii cu reședința în afara țării dar care își păstrează domiciliul în România? Cum se plătesc contribuțiile de asigurări sociale (CAS) în cazul românilor cu domiciliul în România, cu reședința în afara țării?

Cine încă n-a înțeles nimic, poate apela și la Biroul central asistență telefonică a contribuabililor – 031.403.91.60 sau la compartimentele de asistență a contribuabililor din cadrul Administrațiilor Finanțelor Publice…

LĂSAȚI UN MESAJ