Cronica unor alegeri cu finalist cunoscut / VIDEO

130

În așteptare primelor rezultate ce vor apare odată trecut pragul fatidic al orei 21 sediul liberalilor din Piața Unirii este plin de simpatizanți. Brusc toți fac calcule și pronosticuri ce depășesc în optimism orice așteptare. Rar câte o voce mai îndeamnă la temperare „Stai să vedem cifrele de la exit poll !”

Se joacă ultimele minute ale unei piese cu final „telefonat” ca la fotbal. Câștigătorul este cunoscut deja. Doar procentele ar putea să mai anime sau să mai tempereze elanul politicienilor locali.

Președintele partidului Nicolae Robu este, așa cum îl cunoaște lumea, un optimist. Parcă nu-și face probleme.

Dar minutele ce mai trebuie trecute se lungesc.

Ora mult așteptată a sosit și imediat după aflarea rezultatelor estimate de instituțiile sociologice, la sediul Filialei PNL Timiș, au izbucnit aplauzele. După momentul de descătușare, mai ales că scorul era mai mult decât convingător, întreaga sală a urmărit discursul președintelui Iohannis.

reședintele PNL Timiș, Nicolae Robu nu și-a ascuns bucuria: „Sunt fericit! Sunt fericit pentru România! Sunt fericit pentru Timișoara! Sunt fericit pentru PNL!”.

Acesta a ținut să felicite toți alegătorii din județ care s-au prezentat la urne indiferent de opțiunea lor, exercițiul democratic fiind îndeplinit prin numărul mare de votanți. Nicolae Robu a îndemnat alegătorii ca și la viitoarele alegeri să asigure o prezență ridicată pentru consolidarea poziției de conducere a forțelor de dreapta. La final, primarul Timișoarei a explicat că la nivel local, foamea de funcții a liberalilor nu este suficient de mare, majoritatea preferând să conducă propriile afaceri în detrimentul actului colectiv de administrare.

LĂSAȚI UN MESAJ