Cristian Rudic va conduce, interimar, Opera Națională Română din Timișoara

403

După una din cele mai faste perioade din istoria Operei Române din Timișoara în care tenorul Corneliu Murgu a condus destinele artistice ale instituției a venit și momentul retragerii. Au trecut 19 de când maestrul Murgu a acceptat să se ocupe de Opera care l-a lansat mai mult decât de propria carieră.

Au fost ani bogați în evenimente ce au ridicat nivelul instituției acolo unde merită. Au fost multe turnee obositoare, au venit invitați ce poate altfel nu ar fi știu unde se află Timișoara. Acum a hotărât să se retragă. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Culturii, baritonul Cristian Rudic a devenit manager interimar al Operei Române Timişoara.

Rudic și-a împletit cariera cu cea instituției timișorene. Născut la Arad a absolvit, în anul 1995, Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timişoara, la clasa profesorului Emil Rotundu. Au urmat stagii de perfecționare cu K.S. Alfredo Kraus și K.S. Gottfried Hornik. Tot în 1995 a obţinut Premiul al III-lea la Concursul internaţional de canto „Hariclea Darclèe” de la Brăila. Și-a început cariera pe scena timișoreană student fiind ăn anul al treilea de studii.

După ce a debutat în roluri importante de bariton liric pe scena Operei Române din Timişoara, şi-a îmbogăţit repertoriul cu participări numeroase în concerte simfonice sau de muzica sacră. Nu trebuie uitat faptul că este un permanent colaborator și al Operei din Viena, unde de asemenea a bordat roluri importante.

Mandatul de interimar durează în mod obișnuit patru luni. După acest răstimp se va organiza un concurs unde trebuie depus și susținut un proiect de management ce va creiona evoluția viitoare a instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.