Augustin Lazăr candidează pentru un nou mandat de procuror general

202

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat că își va depune candidatura în cadrul procedurii declanșate de ministrul justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta, deși ministrul a declanșat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr, procedură contestată în instanță de procurorul general.

Funcția va deveni vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019, când se încheie actualul mandat al lui Augustin Lazăr. Conform legii, acesta are dreptul la două mandate.

„Obținerea unui nou mandat ar reprezenta posibilitatea continuării proiectelor inițiate, a procesului de modernizare și consolidare instituțională a Ministerului Public în scopul continuării obținerii de rezultate pozitive în activitate, a reprezentării convingătoare a intereselor generale ale corpului social, apărării necondiționate și de calitate a ordinii de drept, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Anul trecut, Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a procurorului general în octombrie 2018. Procedura nu s-a finalizat, în condițiile în care există un proces pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, prin care Lazăr a cerut suspendarea raportului de evaluare întocmit de ministrul Justiției, pe baza căruia Tudorel Toader a solicitat președintelui Klaus Iohannis revocarea lui Augustin Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.