Conflictul din Siria, în cinci minute de animaţie – VIDEO

100

Peste 80.000 de vizualizări, pe YouTube, în doar câteva zile! Echipa CreativeMonkeyzArmy a realizat o animaţie care, în numai cinci minute, explică ce se întâmplă în Siria şi cum s-a ajuns la acest conflict.

„Pentru toţi cei care doreau mai multe informaţii referitor la conflictul din Siria, ne-am hotărât să realizăm o animaţie în care să vorbim, sumar, de cauzele şi părţile implicate în acesta. Rolul e pur informativ”, scriu realizatorii acestui video.

Atenţionare MAE privind Siria

În Siria are loc, de câţiva ani încoace, un război civil, în care sunt implicate trupele regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupări teroriste, inclusiv Statul Islamic. În plus, Rusia efectuează atacuri aeriene în Siria. Se apreciază că bilanţul depăşeşte un sfert de milion de morţi.

Forţele înarmate ale opoziţiei sunt concentrate în zone aglomerate şi dens populate. În acţiunea de reprimare, forţele guvernamentale utilizează inclusiv armament greu şi aviaţie militară, precizează Ministerul Afacerilor Externe. Există, de asemenea, riscul de producere de atacuri teroriste în locuri publice.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă.

În cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică +40.21.319.21.37, la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ