17 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

Clădire istorică renovată pentru studenți | FOTO-VIDEO

Universitatea de Vest din Timișoara și Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest – parteneriat de succes pentru extinderea infrastructurii universitare timișorene.

Comunitatea academică din Universitatea de Vest din Timișoara este implicată permanent în consacrarea principiului prin care educația și cercetarea se află în nucleul care dinamizează dezvoltarea viitoare a comunității noastre, iar pentru aceasta, de asemenea, este vital ca infrastructura universităților să se dezvolte și să confere un cadrul funcțional și util pentru viața academică.

Una din clădirile emblematice ale centrului orașului este, fără îndoială, cea de pe strada Paris numărul 1 cunoscută de timișoreni drept „Casa Universitară”. Aici de-a lungul timpurilor au funcționat mai multe instituții bancare ba chiar și o bibliotecă a Consiliului Britanic. Dar degradarea și-a spus cuvântul că în multe alte locuri.

Printr-un efort comun și cu fonduri europene acum clădirea arată impecabil și este redată din nou procesului de învățământ.

Vineri 29 septembrie 2023 a avut loc evenimentul de prezentare a proiectului ajuns în etapă finală: „Reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio economic”, în care a fost inaugurat noul sediu ce a fost edificat în cadrul proiectului derulat de Universitatea de Vest din Timișoara alături de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitatea sa de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest (OI POR pentru Regiunea Vest).
La evenimentul de inaugurare a participat ca oaspete de onoare doamna Sofia Alves Director DG Regio, in cadrul Comisiei Europene ca reprezentant al autorităților e la Bruxelles alături de rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea dar și directorul general al ADR Vest Sorin Maxim.

Alte subiecte :

Citește și :