Circuitul european de beach volley ajunge și la vară în Timișoara

257

Timișoara rămâne și în 2016 polul de interes în voleiul de plajă românesc după ce forul european a confirmat organizarea unui turneu profesionist în Parcul Rozelor.

Terenurile de volei din Parcul Rozelor se vor anima din nou în vară pentru că Timișoara a primit dreptul de a organiza un puternic turneu. Este vorba de o etapă din circuitul profesionist feminin CEV Beach Volleyball Satellite, la fel cum s-a petrecut și în vara anului trecut.

Grație notelor bune și aprecierilor primite la găzduirea ediției 2015, organizatorii timișoreni au fost ”premiați” de CEV (forul european) cu încă o ediție a turneului ce va avea premii totale serioase, în valoare de 7.500 de euro. Turneul a fost decalat din cauza Jocurilor Olimpice de la Rio, noul interval acordat de CEV fiind 15-18 iunie.

Restul detaliilor tehnice rămân neschimbate, etapa timișoreană va avea un tablou principal de 16 echipe și unul de calificări cu maxim 24 de echipe. Este de așteptat ca sportive din fruntea clasamentului european să își confirme prezența la acest turneu, cu atât mai mult cu cât întrecerea poate avea și un caracter de pregătire pentru Olimpiada de vară.

Etapa de la Timișoara este organizată de cluburile UVT Agroland și CSM Timișoara cu ajutorul Federației Române de Volei și al unor sponsori privați.

Circuitul european 2016 numără 6 etape: Turcia (26-29 mai), Elveția (1-5 iunie), Lituania (9-12 iunie), Austria (9-12 iunie), Timișoara (15-18 iunie) și Liechtenstein (20-24 iulie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.