Călin Popescu Tăriceanu: ‘Robu este campion la gafe și pozne’

95

Prezent la Timișoara, copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că imaginea Timișoarei în Capitală nu este una grozavă, menționând că în București nu se vede și nu se aude niciun lucru bun despre primarul Nicolae Robu.

De la București nu se aude și nu se vede un lucru bun despre Robu și despre hai să nu zic despre Timișoara, că nu merită Timișoara să punem semn de egalitate între Robu și Timișoara. Dar Robu este camion la gafe, la pozne, la tot ce vreți. Așa se vede în București. Eu credeam că, după ce a fost rector la Politehnică, e grijuliu. E foarte preocupat am înțeles cu Facebook-ul, are niște lucruri… Eu care provin din mediul universitar am o considerație deosebită pentru cei care reprezintă mediul universitar dar pentru mine n-a fost surpriza la care mă așteptam. Nu mi-e jenă să spun anumite lucruri care corespund unei realități și a unei percepții pe care nu o am numai eu.’

Călin Popescu Tăriceanu a mai precizat că urbea de pe Bega este codașă la capitolul modernizărilor în infrastructură.

Orașul e deosebit de frumos dar orașele cresc, se dezvoltă se modernizează i mie mi s-a părut că Timișoara nu a ținut pasul cu asta suficient. Nu vreau să jignesc pe nimeni dar vreau să-mi exprim, într-un fel, impresia că se putea face mai mult și nu s-a făcut destul. Sunt orașe care au progresat remarcabil într-un timp relativ scurt și cred că la Timișoara e mult de făcut. Resursele de care dispune orașul, intelectuale, materiale, financiare ar fi putut să permită Timișoarei să rivalizeze, de ce nu, cu Bucureștiul. Nu cred că este o comparație exagerată.’

Fostul premier a dat ca exemplu clădirie degradate din oraș, dar și intrările în municipiu care lasă de dorit.

‘O infrastructură modernă, un aspect care să nu facă din Timișoara un oraș care să arate cu o amprentă puternică din perioada comunistă cu blocuri care sunt degradate, neîngrijite. Zonele de acces în oraș, dacă mă uit la țările care sunt mai la sud și mai la est de noi seamănă foarte mult, adică nu seamănă cu cele din vestul civilizat. Nu am pretenția  și nici nu vreau să vă fac o listă exhaustivă cu ceea ce trebuie făcut în oraș, dar să știți că cu un pasaj subteran în 26 de ani e cam puțintel, dacă e vorba de infrastructura orașului.’

Copreședintele ALDE a fost prezent la Timișoara pentru ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

3 COMENTARII

  1. Românii au libertatea să-l citească pe jurnalistul Zoltan Varga de la PRESSALERT.ro, care spune: ”Paradoxul este că deși canalele de informare sunt infinit mai multe decât în trecut, e tot mai greu să sapi după ceea ce-ţi place. Rectific, e mult mai comod să servești ceea ce-ţi oferă mass – media decât să îţi defineşti singur identitatea.” Din ce surse mass-media se informează domnul președinte al Camerei Senatului, Călin Popescu Tăriceanu? Sau dumnealui a intrat deja în campanie electorală? Și cine anume intră în noțiunea ”de la București”?

    • Cine vorbește de gafe și pozne,acest obsedat sexual,campion mondial în căsătorii a fericit până acum 6 Doamne și se pregătește de a 7-a căsătorie.Vreau să-i amintesc acestui oportunist mizerabil că în anul care a trecut,Timișoara a fost vizitată de cei mai mulți TURIȘTI la nivel național,și iată de ce atât orașul cât și Bnățenii NU au nevoie de aprecierile electorale a acestui politician miticist,ratat și expirat.Mulțumesc,Monica pentru replică.

  2. Ca fost bucureștean și de 2 ani timișorean pot să confirm că CPT mănîncă rahat cu basculanta. Dacă deschizi 10 șantiere și nu finalizezi nici unul – asta nu înseamnă infratructură, băi ploșniță oportunistă!

LĂSAȚI UN MESAJ