22.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Cine-i cu GABRIEL OPREA e CINSTIT și CORECT. Cine-i împotriva lui e plătit de IMPERIALIȘTI

Gabriel Oprea – general în rezervă al Armatei Române și președinte fondator al Uniunii Naționale pentru Progresul României, fost senator în Senatul Romaniei, fost ministru al Apărării Naționale (23 decembrie 2009 – 7 mai 2012) și fost ministru al Afacerilor Interne (22 decembrie 2008 – 12 ianuarie 2009 și 5 martie 2014 – 5 noiembrie 2015) – continuă războiul cu lumea.
Și nu numai atât.
Bugetarul milionar Gabriel Oprea a declarat, pe pagina de facebook, că nu a dat ordin să fie însoțit de echipaje ale poliției rutiere, deci nici de motociclist!!!… Se înțelege, astfel, că de fiecare dată când se deplasa prin București cu coloană oficială, polițiștii făceau… voluntariat.
Printre multele cele zise, același Gabriel Oprea dă de înțeles că senatorii care au votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea sunt cei corecți, și sunt huliți și atacați, iar cei care au votat pentru urmărirea penală a lui sunt, de fapt, anumați ”de alte interese”…
Dai iată întregul text…

Gabriel Oprea:
”Îmi pare rău că acei colegi senatori care au votat în funcție de ceea ce era în dosar și nu în funcție de alte interese sunt astăzi huliți și atacați. Le mulțumesc pentru corectitudine și sunt convins că o mare parte dintre români au înțeles că votul pe care aceștia l-au dat a fost unul drept. Votul nu a fost unul politic, nu a fost nici împotriva justiției, nici în favoarea mea, ci pur și simplu împotriva unei nedreptăți.
Justiția nu se face în Parlament, dar cu siguranță nu se face nici în stradă. Pentru cei care cred însă că informațiile prezentate în presă, uneori cu cele mai rele intenții, sunt suficiente pentru a mă pune la zid, vreau să subliniez câteva adevăruri cuprinse în dosar. Adevăruri pe care nici procurorii nu le-au dat pe surse și nici presa nu le-a dezvăluit, adevăruri de care actorii implicați în scandalul ultimelor zile nu doresc să se afle:
1. Nu am dat ordin să fiu însoțit de echipaje ale poliției rutiere, deci nici de motociclist. Procurorii spun că a existat o “decizie implicită” (?!), fără să indice în mod clar o faptă sau o probă în acest sens.
2. Niciodată nu am impus o viteză de deplasare, iar viteza medie cu care ne-am deplasat pe traseu în seara respectivă a fost de 59,41km/h (stabilită prin expertiză). Viteza legală în zonă era de 60 km/h.
3. În zona producerii accidentului traseul era liber, anterior trecând pe acolo coloana oficială a președintelui.
4. Mai mulți martori au declarat că nu toate motocicletele din dotarea MAI erau în stare bună de funcționare, având probleme la sistemul de direcție, ABS, plăcuțe de frână și cauciucuri uzate, blocarea rotii etc.
5. Motocicleta implicată în accident fusese reparată cu o săptămână în urmă, iar colegul lui Bogdan Gigină, care folosea aceeași motocicletă, nu reușise să o pornească pe tura lui.
6. După accident motocicleta a fost dusă la Brigada Poliției Rutiere (!) – și nu la o instituție neimplicată – unde a fost ulterior examinată de expert.
7. Ofițerul care conducea echipajul de poliție i-a spus lui Bogdan, chiar de la plecare că, dacă apreciază că are probleme de deplasare din cauza condițiilor meteo, să nu se mai deplaseze în dispozitiv. Totodată, i-a spus că, dacă pe traseu apreciază că nu poate continua deplasarea, să se retragă din dispozitiv.
8. Următoarea intersecție (cea de la Eroilor) era deja asigurată de un polițist care dirija traficul, astfel că nu exista niciun motiv de graba pentru însoțitori.
9. Din documentația de aprobare a lucrărilor rezultă că acestea ar fi trebuit efectuate în maxim 48 ore, începând cu data de 16.10.2015, termen care putea fi prelungit cu încă maxim 48 ore. Adică, în total 96 ore. Lucrările au fost efectuate în perioada 16.10-21.10.2015, adică în 120 ore!
10. Lucrarea nu a fost semnalizată corespunzător (au fost folosite indicatoare rutiere nereflectorizante, amplasate la distanțe mai mici decât prevede legea). În mod ciudat, indicatoarele folosite la fața locului nu au fost sechestrate, astfel că ulterior acestea nu au mai putut fi expertizate.
11. Inițial, mașina în care mă aflam a oprit la locul accidentului. Dar pentru că polițistul din mașina de la Rutieră a indicat șoferului să continue deplasarea, nu am văzut ce s-a întâmplat. Abia ulterior am fost informat de gravitatea evenimentului. Când am aflat de la aghiotant că a fost accidentat motociclistul, l-am întrebat ce caută motociclistul în dispozitiv pe ploaie – aspect confirmat în declarațiile date la Parchet de către șoferul mașinii în care mă aflam.
Acestea sunt doar câteva date pe care nu știu dacă presa le va relata sau nu. Cu siguranță nu vor fi luate în seamă de unii așa-ziși jurnaliști pe care nu-i preocupă adevărul, ci doar lansează minciuni peste minciuni, acționând și servind unor interese. E ușor să condamni pe cineva fără să știi despre ce este vorba sau cu intenția vădită de a manipula. Pentru că, până la urmă, cine mai are nevoie de adevăr atunci când minciuna servește atât de bine scopului”…

1 COMENTARIU

 1. Cand „alesul” nostru face ce vrea, atunci noi stim ca urmeaza…coruptia!

  Daca cei din PCR (PSD), au „sporuri”, munca e grea,
  Si interesul lor pentru cetateni este facultativ,
  Atunci, inseamna ca „alesul” nostru face ce vrea
  Si e cazul sa terminam cu acest partid, definitiv!

  P.S.

  – De ce oare, partidul cu cei mai multi corupti, PCR (PSD) se asociaza la alegeri cu PRU si ALDE?

  – In atentia presedintelui Romaniei si a DNA: trebuie sa ne asociem cu PSD, ca sa stopam marea coruptie politica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :