14 C
Timisoara
luni 19 octombrie 2020
Chiriile în marile orașe au crescut, în medie, cu 10%, la începutul...

Chiriile în marile orașe au crescut, în medie, cu 10%, la începutul anului universitar. Care sunt prețurile în Timișoara

59
Pe fondul cererii crescute generate de revenirea studenților, chiriile apartamentelor din marile centre universitare tind, în general, să se majoreze la început de toamnă.
ÎnTimișoara, suma medie solicitată pentru închirierea unei garsoniere se situează, în septembrie 2019, la 200 de euro pe lună, la fel ca în perioada similară a anului trecut. În zona Girocului, însă, o unitate locativă de 15 metri pătrați utili, mobilată și utilată, este listată pe portal la un preț de 160 de euro pe lună.
Segmentul apartamentelor cu două camere a consemnat, comparativ cu toamna lui 2018, o creștere notabilă a prețului mediu solicitat, acesta ajungând la 320 de euro pe lună, față de 300 de euro pe lună. În zona Bucovina, un apartament decomandat și nemobilat, în suprafață de 55 de metri pătrați utili, are o valoare de listare de 250 de euro pe lună.
Pretențiile proprietarilor de locuințe tricamerale, pe de altă parte, se situează în momentul de față la un nivel de 380 de euro pe lună, la fel ca în septembrie 2018. În zona Take Ionescu, un apartament nemobilat, cu o suprafață de 75 de metri pătrați utili, are un preț cerut de 300 de euro pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ