Cele mai periculoase E-uri din produsele de post. Provoacă amețeală și ne poate cădea părul

209

În timpul postului, oamenii caută tot mai multe produse gata preparate pe rafturile magazinelor, însă nutriționiștii avertizează că multe dintre, pe lângă faptul că nu aduc niciun aport nutrițional, sunt și foarte periculoase.

Cele mai periculoase sunt, potrivit specialiștilor, pateurile vegetale care nu conțin deloc legume, în ciuda etichetelor, ci chimicale și aditivi alimentari.

Și produsele din soia, care sunt printre cele mai consumate produse în timpul postului, conțin foarte mulțu aditivi alimentari, tocmai pentru a avea gust.

„Mezelurile din soia gen parizer, salam sau crenvurşti, dar şi caşcavul din soia sunt bombe calorice şi au foarte mulţi aditivi alimentari, adică E-uri. Este nevoie de acestea pentru a putea avea un gust cât de cât apropiat de aceleaşi produse făcute din carne. Se pun şi potenţiatori de gust pentru ca oamenii să le consume cu plăcere. Cele mai puţin periculoase produse din soia sunt tofu şi laptele din soia“, spune nutriționistul  Eva Iorţan citat de adevărul.ro.

Printre cele mai periculoase E-uri care se găsesc în produsele de post sunt câteva care trebuie neapărat evitate: monoglutamat de sodium (E621), polifosfaţi (E452), dar şi tot felul de coloranţi artificiali cum ar fi: carminul (E120) sau tratrazina (E102). Din cauza acestor chimicale pot apărea stări de ameţeală sau astenie generate de o anemie, ne poate cădea părul, ni se exfoliază unghiile şi putem avea probleme de piele deoarece multe dintre chimicale sunt şi alergene, avertizează nutriționistul.

Recomandarea nutriționiștilor este să consumăm cât mai multe legume și fructe, asta pentru că există o mulțime de legume sănătoase din care se pot face tocănițe și ciorbe sănătoase.

Sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ