Cel mai bătrân om din lume a împlinit 146 de ani la 31 decembrie. De ce nu poate fi omologat recordul? VIDEO

1350

Un indonezian în vârstă de 146 de ani, care ar putea fi cel mai longeviv om din istorie, spune mai vrea doar moară”. Saparman Sodimejo susţine este cel mai bătrân om. El nu a fost însă înregistrat în Cartea Recordurilor.

Cunoscut şi Mbah Gotho, el trăieşte în Seragaen, Java Centrală, şi în buletinul sau apare acesta este născut pe 31 decembrie 1870. Astfel, în urmă cu câteva zile asărbătorit venerabila vârstă de 146 de ani.

Biroul local pentru Evidenţă Populaţiei a reuşit confirme dată din buletin este reală. Dacă informaţiile sunt confirmate independent, Mbah Gotho ar ajunge cel mailongeviv om din istoria documentată. În pofida longevităţii sale, Mbah Gotho spune nu îşi doreşte mai rămână în viaţă.

„Ceea ce vreau e mor. Nepoţii mei sunt toţi independenţi”, a declarat bărbatul.

Mbah Gotho şi-a îngropat toţi cei 10 fraţi şi surori, 4 soţii şi chiar şi copiii. Cele mai apropiate rude în viaţă sunt nepoţii, strănepoţii şi străstrănepoţii.

Unul dintre nepoţii lui Mbah Gotho spune bunicul său se pregăteşte moară încă de când avea 122 de ani. Şi-a cumpărat un loc de înmormântare lângă mormintele copiilor săi. „Piatra funerară a fost făcută în 1992. Asta era cum 25 de ani”, a povestit nepotul.

cel-mai-batran-om

Membrii familiei spun Mbah Gotho îşi petrece acum cea mai mare parte a timpului ascultând radioul pentru vederea i-a slăbit prea mult se mai poată uita la televizor. În ultimele 3 luni a trebuit fie hrănit cu lingura şi spălat pentru a devenit deosebit de fragil. Întrebat care este secretul longevităţii sale, Mbah Gotho a răspuns: „Reţeta este doar răbdare”.

Reprezentanţii Biroului local pentru Evidenţa Populaţiei spune , deşi au confirmat data naşterii sale, Mbah Gotho nu va intra în Cartea Recordurilor până când datele nu sunt verificate independent. Actuala deţinătoare a titlului de cel mai longeviv om care a trăit vreodată este franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ