Liviu Dragnea, ironie la adresa lui Klaus Iohannis: „Devin o obsesie pentru Palatul Cotroceni”

167

După ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis este indignat de acţiunea Avocatului Poporului la Curtea Constituţională cu privire la Legea 90/2001, Liviu Dragnea a declarat că a devenit o obsesie pentru Palatul Cotroceni.

El a precizat că are „dreptul legitim” de a ocupa funcția de premier, dar că tocmai a dat un vot de încredere cabinetului Grindeanu.

„Nu intenţionez să merg prim-ministru. Am dat un vot de încredere din toată inima. Îl sprijin pe Sorin Grindeanu. Sorin Grindeanu va rămâne premier atâta timp cât îl țin puterile. Am decis să fiu preşedintele Camerei Deputaţilor şi aici rămân. Ce am văzut astăzi sper să nu mai văd. Două presiuni, una la preşedinţii CCR şi o ameninţare la Avocatul Poporului care trebuie să ţină cont de voinţa preşedintelui. Avocatul Poporului nu este supus nimănui”, a spus Liviu Dragnea.

În ceea ce privește declarațiile purtătorului de cuvânt al Președinției, potrivit cărora „strădaniile unei persoane care vrea să devină premier nu intră în atribuțiile Avocatului Poporului”, Liviu Dragnea a spus: „Constat cu regret că eu devin o obsesie pentru Palatul Cotroceni. Acel drept al meu legitim nu dispare. Acest guvern va fi sprijinit de mine şi va face treabă. Sorin Grindeanu va rămâne prim ministru. Sper ca puterile să îl ţină patru ani. Dacă intenţionam să modific acea lege, o făceam aseară. Nu e intenţia mea”.

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

 

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ