FLAGRANT! Ofiţer de poliţie ridicat de procurorii DNA pentru o şpagă de 400 de lei! Banii au fost pretinşi pentru restituirea unui permis auto şi “rezolvarea” unui dosar penal

2713

Flagrant de zile mari realizat de procurorii DNA şi poliţiştii anticorupţie chiar la început de an, “victima” fiind ofiţerul de poliţie care răspunde de principalele drumuri rutiere de ieşire sau de intrare în România, pe la Vama Borş.

Anchetatorii au organizat operaţiunea de prindere în flagrant a poliţistului, după ce o persoană cercetată pentru comiterea unui accident de circulaţie cu victime, martor în cauza, a reclamat faptul că i s-au cerut bani pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar penal.

Astfel, comisarul şef Marcel Ghirosa, şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, a fost ridicat de procurori chiar în momentul în care primea 400 de lei mită de la denunţător. În ordonanţă de reţinere se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă de corupţie.

“La data de 28 decembrie 2016, inculpatul Ghirosa Marcel, în calitate de comisar şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Rutier, în mod repetat, a pretins de la o persoană cercetată pentru comiterea unui accident de circulaţie cu victime (martor în cauza), suma de 600 lei din care a primit în aceeaşi zi doar 200 lei, restul urmând să-i fie remişi după sărbătorile de iarnă. La data de 4 ianuarie 2017, ca urmare a înţelegerii anterioare, inculpatul Ghirosa Marcel a primit şi restul de 400 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de ofiţerul de poliţie în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru restituirea către martor a permisului de conducere ridicat în urma producerii evenimentului rutier şi pentru soluţionarea favorabilă a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului de circulaţie susmenţionat, inclusiv în sensul propunerii unei soluţii de clasare a cauzei penale”, menţionează procurorii.

Marcel Ghirosa a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Arestul Poliţiei Bihor, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor urmează să se pronunţe, astăzi, asupra propunerii procurorilor DNA de arestare preventivă pe 30 de zile.

2 COMENTARII

  1. Suficient sa te uiti la asta si sa te apuce dezgustul. Urla mitocania, lipsa de caracter, de morala, de constiinta si nivelul intelectual redus pe fata lui. El merge la servici sa isi umple buzunarele ca deh, e romania, se poate, si are si el ceva influenta, de ce sa nu o foloseasca. Dezgust si sila!
    Gunoaiele astea, parazitii astia trebuiesc dati afara din toate sistemele sociale. Coruptie la nivel ridicat exista in toata lumea, dar in Romania jegurile astea fac legi si reguli care transforma tara asta intr-o latrina. Lumea e toleranta si nu mai reactioneaza la astfel de practici, afara te mananca ani buni de puscarie pentru asa ceva. Nu e normal ca in Romania anului 2017 sa mai trebuiasca sa te duci la doctor cu plicul, sa iti fie rusine sa soliciti o procedura medicala daca nu ai pile si relatii, sa te ploconesti in fata lucratorului de la primarie, sa te scoata afara nu stiu ce secretara isterizata la care nu i-ai pus parfumul si ciocolata pe birou, sa te repeada infirmiera din tura noua ca a auzit ca cea din naintea ei a primit mai mult, sa te filtreze directorii de scoala in functie de afilierea politica si masina ce o conduci si sa-ti iei gradele pe spaga si mese intinse asortate cu bijuterii scumpe. Putem urla cat ne tin plamanii la adresa conducerii statului, dar schimbarea o facem noi, acesti indivizi nu trebuiesc tolerati, omul de rand trebuie sa se opuna si sa nu se mai lase intimidat, altfel nimic nu se va schimba vreodata. Aveti curajul sa deschideti gura si sa faceti schimbarea! Din pacate generatia tanara care are un alt tip de mentalitate si a vazut ce inseamna traiul decent in afara tarii, se cam duc din Romania, deznadajduiti si descurajati.

  2. Dupa ce ca e prost, mai este si ieftin: 600 RON. Si, dincolo de mutra aia sugestiva din fotografie, este cu atat mai prost pentru ca este atat de ieftin – fie, nu are caracter (multi nu au caracter, nu-i o noutate), dar macar sa riste pentru o suma mult mai mare. In fine, daca mai este si fudul…

LĂSAȚI UN MESAJ