Cei mai mulți străini depistați în situații ilegale în București, Arad și Timiș…

2064

În perioada 1 — 27 mai a.c., s-au efectuat mai multe acțiuni și controale, atât cu forțe proprii ale Inspectoratului General pentru Imigrări, cât și, în sistem integrat, în cooperare cu structuri având atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, la nivel național.

În cadrul acțiunilor, 79 de cetățeni străini au fost depistați în situații ilegale, cei mai mulți în București și pe raza de competență a județelor Arad și Timiș.
Dintre aceștia, 43 au întrunit condițiile necesare prelungirii dreptului de ședere, pentru 25 s-au dispus măsuri de părăsire a teritoriului României, cinci persoane au solicitat o formă de protecție internațională în România, doi au fost tolerați, iar pentru patru s-au luat alte măsuri.
Cei mai mulți au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul la expirarea dreptului de ședere.

De asemenea, polițiștii de la Imigrări au organizat misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României pentru 39 persoane, iar pentru 17 au întocmit documentele necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

Polițiștii au aplicat 496 sancțiuni contravenționale cu avertisment și amendă, în valoare totală de 145.050 lei, cetățenilor străini care nu au respectat legislația în domeniul migrației.

LĂSAȚI UN MESAJ