17.4 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Cât costă manopera unui acoperiș în 2023, raportat la metru pătrat? Iată ce include costul final

EvenimentCât costă manopera unui acoperiș în 2023, raportat la metru pătrat? Iată...

Construirea unui acoperiș de la zero este o muncă ce trebuie lăsată doar pe mâna experților în domeniu. Rezultatul final trebuie să fie impecabil pentru ca acoperișul tău să nu prezinte defecțiuni pe o perioadă lungă de timp. După cum probabil știi, calitatea costă, așa că prețurile pentru manopera unui acoperiș te pot speria în primă fază.

Astăzi discutăm despre prețurile practicate pentru montajul acoperișurilor în 2023. Vrem să te ajutăm să-ți faci o idee despre cât va fi nevoie să scoți din buzunar pentru acest serviciu, mai ales dacă vrei să colaborezi cu experți în domeniu. De asemenea, îți vom prezenta și etapele de montare a unui acoperiș pentru a înțelege exact unde se duc banii.

Cât costă manopera pentru montarea unui acoperiș în 2023, raportat la metru pătrat?

Trebuie să știi că atunci când vorbim despre manopera acoperis m2 pret 2023, scorul final este influențat de mai multe aspecte. Este vorba despre metraj, grosime, structura acoperișului, dar și brandul materialelor.

De asemenea, trebuie luate în seamă și criteriile de colaborare cu meseriașii. Mai exact, dacă aceștia se vor ocupa doar de manoperă sau vor achiziționa și toate materialele necesare. Dacă vei cumpăra materialele de unul singur, vei ieși mai câștigat probabil, însă riști să faci alegeri greșite. Atunci când lași experții în domeniu să se ocupe și de achiziții, știi sigur că vor alege cele mai potrivite materiale.

Acum hai să vorbim puțin și despre costuri. Atenție! Acestea nu sunt general valabile pentru toate firmele care asigură manopera acoperișului. Diferențele nu sunt mari de la o firmă la alta, atât timp cât alegi să lucrezi cu profesioniști.

Așadar, dacă vorbim despre un montaj complet, manoperă + materiale, pentru un acoperiș învelit cu țiglă metalică, prețul oscilează între 130 – 180 lei/mp. În cazul unui acoperiș învelit cu țiglă ceramică, vorbim despre 120 – 220 lei/mp. Tabla cutată costă 60 – 100 lei/mp, iar pentru un acoperiș din tablă fălțuită trebuie să scoți din buzunar aproximativ 120 – 180 lei/mp. Cât despre șindrila bituminoasă, vorbim de 75 – 125 lei/mp cu aproximație. Când vine vorba despre panourile sandwich, prețul crește și ajunge undeva la 140 – 320 lei/mp.

Dacă ai nevoie și de dulgherie completă, atunci va trebui să plătești în plus undeva la 100 – 280 lei/mp. Există firme pe piața din România care se oferă să se prezinte până la locul lucrării pentru o estimare gratuită de preț.

În cazul în care plătești doar manopera, deci te ocupi tu de achiziționarea tuturor materialelor, prețurile sunt cu mult mai mici.

Cum se construiește un acoperiș?

Pentru a nu fi speriat de prețul aferent montajului complet al acoperișului, care include manoperă + materialele, este esențial să înțelegi care sunt pașii după care se desfășoară întreg procesul.

Așadar, atunci când urmează să construiești de la zero un acoperiș pentru locuința ta, trebuie să știi că aceștia sunt pașii după care se desfășoară totul:

  • Montarea bârnelor și a popilor
  • Fixarea capriorilor
  • Montarea foliei anticondens
  • Montarea învelitorii pe acoperiș
  • Montarea sistemului pluvial

 

Poți sări peste unul dintre pași? Nu! Primii doi pași, chiar trei am putea spune, sunt parte din dulgheria acoperișului tău. Ce înseamnă mai exact dulgherie? Ei bine, un cadru structural din cherestea, a cărui utilitate este de a forma un spațiu deasupra unei încăperi (podul casei), dar și de a susține învelitoarea acoperișului. Mai pe scurt, un acoperiș nu există fără dulgherie.

 

Nici la sistemul pluvial nu poți renunța. De ce? Deoarece acesta este responsabil de drenarea apei și a zăpezii de pe acoperișul tău. Locuințelor care nu dispun de un astfel de sistem le este afectată dulgheria din cauza infiltrării apei. Chiar și pereții pot fi afectați, atunci când apa începe să se infiltreze.

 

Așadar, aceștia sunt banii pe care trebuie să îi scoți din buzunar pentru manoperă acoperișului tău în 2023. Știi deja ce implică suma finală, iar dacă vrei servicii înalt calitative, recomandat este să nu alegi cele mai mici prețuri de pe piață. De asemenea, dacă acoperișul tău măsoară mulți metri pătrați, există firme ce oferă servicii de montaj deschise la negocieri privind prețul final.

 

Alte subiecte :

Citește și :