Cartierul Ronaț va fi regenerat cu bani europeni

56

Cartierul Ronaț este considerat unul marginalizat. De aceea, autoritățile locale au depus un proiect cu finanțare europeană pentru a regenera zona. Contractul a fost semnat, marți, de primarul orașului și de reprezentantul ADR Vest. Proiectul „Regenerare fizică, economică și socială a zonei urbane marginalizate din cartierul Ronaț Timișoara” presupune construirea unui centru multifunctional pentru localnicii din zonă.

”Investiția vine în sprijinul comunităţii marginalizate din cartierul Ronaţ al municipiului Timişoara. Proiectul prevede construirea în acest cartier, pe strada Calea Bogdăneștilor, a unui centru multifuncțional care să ofere trei tipuri de servicii sociale. Va fi un spațiu public unde se vor putea derula activități educative, culturale și recreative, socio-culturale, de tip centru de zi. Astfel, centrul multifuncțional din cartierul Ronț va cuprinde un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți și un centru de zi pentru consilierea și sprijinul părinților. Totodată, în acest centru vor fi oferite servicii de asistență comunitară”, aflăm din proiect.

Centrul multifuncțional va avea o suprafață utilă de 752 de metri pătrați și va fi utilat cu toate dotările și echipamentele necesare, iar proiectul prevede inclusiv amenajarea de spații verzi, a unui loc de joacă și a unui teren de sport, în suprafață de 2.350 de metri pătrați. Valoarea totală a investiției este de 5,7 milioane de lei. Perioada de implementare este de 38 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ