Carte de condoleanțe în memoria Regelui Mihai deschisă la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului

196

O carte de condoleanțe în memoria Regelui Mihai a fost deschisă, miercuri, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, pe care Majestatea Sa a ctitorit-o, timișorenii putând scrie mesaje timp de trei zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cartea de condoleanțe de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I” este cea de-a doua deschisă în Timișoara în memoria Majestății Sale. Cartea se află în holul principal al instituției, iar deasupra se găsește o fotografie a Regelui Mihai.

Primul care a scris în carte a fost rectorul universității timișorene, Cosmin Popescu, care a declarat că aceasta va rămâne deschisă timp de trei zile.

“La începutul acestei săptămâni, în urma consultărilor pe care le-am avut cu reprezentanți ai Casei Regale, am considerat oportun să deschidem în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României o carte de amintire în care fiecare dintre noi din universitate, student sau dascăl, cetățeni ai Timișoarei sau din alte părți, pe parcursul a trei zile, 13, 14 și 15 decembrie, să vină să-și aștearnă gândurile scrise, ce vor rămâne peste timp, peste ani în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al România. Majestatea Sa va rămâne ctitorul acestei universități și va rămâne ca fiind Regele Mihai I al României”, a afirmat Cosmin Popescu.

Universitatea de Științe Agricole din Timișoara a fost înființată prin decret regal. În anul 1945, Regele Mihai a promulgat Legea 617 privind înființarea Facultății de Agronomie în cadrul Politehnicii din Timișoara.

În data de 6 decembrie, și la Catedrala Mitropolitană din Timișoara a fost deschisă o carte de condoleanțe în memoria Regelui Mihai. Majestatea Sa a fost ctitorul principal al lăcașului de cult din centrul Timișoarei și a participat la sfințirea lui, la 6 octombrie 1946.

LĂSAȚI UN MESAJ