Caraș-Severin bifează încă un EȘEC! Ratează promovarea europeană a produselor tradiționale…

414

S-au lins pe bot! Cu atâta rămân cărășenii în privința produselor culinare tradiționale certificate. Asta deși Caraș-Severinul are tradiții în alimentele și mâncărurilor de renume, de la zacusca de ciuperci, brânza de capră cu ardei sau mărar până la diferite feluri de cârnați pe care cărășenii le promovează la târgurile de profil. Cu toate acestea, nu au reușit să intre pe lista celor atestate.

La Direcția pentru Agricultură Caraș-Severin au fost depuse cinci cereri pentru atestarea produselor tradiționale, dar toate au fost respinse, deoarece producătorii nu pot demonstra vechimea rețetelor utilizate, potrivit expressdebanat.ro.

Dorin Imbrea, director adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin spune că ”județul nostru încearcă să se promoveze prin agroturism și ar trebui să fie o prioritate promovarea produselor tradiționale, întrucât ne-ar reprezenta ca și brand la nivel național și european. Este nevoie ca producătorii care doresc să-și ateste produsele să fie mai bine informați”. La nivel național sunt atestate 25 de produse ca fiind tradiționale, dintre care șapte din carne, șase produse de panificație, 11 produse lactate și un produs din muștar. Din păcate, niciunul nu apare ca fiind din Banat, o zonă cu tradiție în mâncăruri specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ