Captură record la Porțile de Fier. Contrabanda cu țigări și alcool sârbesc e, hâc!, în floare…

556

Poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat 25.000 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal.

În ziua de 24 aprilie 2016, la ora 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România, cu un autocamion  marca Scania înmatriculat  în Serbia, cetăţeanul sârb M. Miloş, în vârstă de 36 de ani.
Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, detergent de vase din Serbia pentru o societate comercială din Bucureşti.

tigari w3 portileÎn urma controlului efectuat au fost găsite, ascunse şi nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în pereţii dubli ai semiremorcii, dar şi în cabina camionului, cantitatea de 25.000 de pachete cu ţigări fără timbru fiscal mărcile Marble şi Ashima.
La cercetări, şoferul a declarat că intenţiona să comercializeze ţigările în Bucureşti.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni i-au întocmit cetăţeanului sârb M. Miloş lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 300.000 de lei a fost confiscată de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar autocamionul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin până la definitivarea cercetărilor.

În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au oprit  la un filtru organizat la intrarea în municipiul Orşova pe conducătorul unui autoturism Dacia Logan despre care deţineau date că se ocupă cu traficul cu produse accizabile.
La controlul autoturismului aparţinând lui C. Ioan, în vârstă de 52 de ani, din judetul Caraş Severin, poliţiştii de frontieră orşoveni au depistat în interiorul acestuia cantitatea de 50 litri de alcool etilic pentru care  persoana în cauză nu avea acte de provenienţă.

LĂSAȚI UN MESAJ