Cantitate record de heroină, descoperită la granița României. FOTO-VIDEO

116

Un transport de zeci de kilograme de heroină a fost oprit să intre în România de polițiștii de frontieră. Aceștia au reușit să prindă două persoane care încercau să treacă granița din Ucraina în România cu mașina burdușită de pachete cu droguri de mare risc.

Suspecții sunt doi olandezi, un bărbat și o femeie. Aceștia au fost opriți de polițiștii de frontieră din Maramureș în timp ce erau la volanul unei mașini înmatriculate în Germania. Oamenii legii au controlat autoturismul și au descoperit compartimentul secret în care erau ascunse drogurile.

”Astfel, în podeaua autoturismului a fost descoperit un spaţiu special amenajat, în care erau ascunse 167 de pachete, ce conțineau o substanță de culoare maronie-gălbuie, presupusă a fi din categoria drogurilor de mare risc.

Întreaga cantitate de substanță, în greutate totală de 84,3 kg, a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi trimisă spre analiză la laboratorul de specialitate, iar în urma expertizei s-a stabilit faptul că substanța este heroină”, au transmis polițiștii de frontieră maramureșeni.

Cei doi olandezi au fost predați, luni, procurorilor DIICOT, care au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspecților H. H. și K. E. N., pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc.

”Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că autoturismul este prevăzut cu un loc special amenajat format prin dublarea porţiunii de şasiu pe suprafaţa aferentă zonei locurilor din faţă ale autoturismului, compartiment realizat prin sudarea de foi de tablă, cu acces din interiorul autoturismului, pe sub scaunul pasagerului din dreapta faţă.

În compartimentul special amenajat au fost identificate 167 de pachete ce conțineau cantitatea de 84,3 kg heroină”, a transmis și DIICOT.

În cursul zilei de astăzi suspecții urmează să fie prezentați Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ