Cântec, joc şi voie bună la Dumbrăviţa, de zilele comunei. Foto-Video

507

Dumbrăviţa sărbătorește, de vineri și până astăzi inclusiv, zilele comunei.

Evenimentul a debutat vineri seara cu Alexandra Mitroi & The Band, Andra, Mc Hawer es Tekkno Duo, Stage 5, Stino Grand, dar și legendara trupă maghiară 3+2.

De la ora 19.00 a avut loc vernisajul unei expoziții de sculptură, unde au expus lucrări artiștii comunei Dumbrăvița: Bogdan Nueleanu, Endre Farkas, Bogdan Rață și Remus Irimescu.

Ziua de sâmbătă a debutat cu un turneu de fotbal dotat cu numeroase premii, cupe și diplome, urmat de tenis de masă, baschet şi handball, dar şi ciclism. Organizatorii acestei manifestări, reprezentanții Primăriei Dumbrăviţa, s-au gândit şi la iubitorii de muzică sacră, care de la ora 16:30 au putut asculta un concert extraordinar de orgă în Biserica Rerformată din localitate. Puţin mai târziu, formaţia Pro Datina i-a scos din casă şi pe iubitorii de folclor, invitându-i la joc şi voie bună, alături de Ramona Vița, Liliana Laichici, Ciprian Pop, Felicia Stoian şi Maria Coman. Din peisaj nu au lipsit berea rece, micii și cârnăciorii. De altfe, dumbrăvițenii au putut savura dulciuri sau porumb fiert. Copiii s-au putut distra în voie pe maşinuţe, ringhişpir sau pe trenulețul special adus.

Astăzi, în ultima zi a evenimentului, startul distracției se dă la ora 17.00, cu un program artistic de divertisment, susținut de formațiile artistice ale Căminului Cultural Dumbrăvița, dar şi de formații artistice din Ungaria și din Serbia, la care se vor alătura copiii de la Grădinița Dumbrăvița, formația ”Spark” și ”Ritmic Dance”, grupul ”Gospodinele” și formația ”Dumbrăvițeana”.

Seara va fi mai palpitantă şi mai spectaculoasă, când va avea loc un recital de dans și muzică populară românească susținut de Maria Milu Sorescu, Ramona Mercescu, Camelia Miuțescu, Narcisa Băleanu, și Ian Surdu, acompaniați de formația Pro Datina, condusă de Adrian Scorobete. Vor mai încânta publicul şi ansamblurile artistice: ”Voitegeana” din Voiteg, ”Ghiocelul” din Giroc și ansamblul folcloric din Liebling. De la ora 21.30, dumbrăvițenii și oaspeții lor vor asista la un spectaculos foc de artificii, însă seara muzicală va continua până la ora 24.00.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ