Candidații la funcția de primar al Timișoarei, față în față cu tinerii

217

Asociația Regională de Dezbateri, Oratorie și Retorică Banat va organiza dezbaterea ,,Tinerii întreabă” care face parte din programul CHECK-OUTimișoara – Capitala Tineretului din România. Dezbaterea va avea loc în data de 17 mai, de la ora 17:30 în Sala Adam Muller Guttenbrunn (Str. Gheorghe Lazăr nr. 10-12).

Proiectul, organizat de ARDOR Banat, presupune o dezbatere între candidaţii la funcția de primar al municipiului Timişoara şi tinerii din Timişoara, care doresc să obţină mai multe informaţii despre planurile de acţiune viitoare destinate tinerilor. Proiectul are ca scop încurajarea tinerilor să participe activ la luarea deciziilor care îi privesc în mod direct. Invitaţi la această conferinţă sunt toţi candidaţii la funcţia de primar al oraşului Timisoara, organizaţiile non-guvernamentale de şi pentru tineret, precum şi tinerii timișoreni.

Fiind o initiativă pornită de la tineri, pentru tineri şi cu tinerii, dezbaterea va avea un caracter nonformal desfășurându-se sub forma unei cafenele publice.

Întrebările adresate candidaților la funcția de primar sunt, legate de următoarele teme de discuție:

  1. Petrecerea timpului liber
  2. Revitalizare culturală și evenimente
  3. Participarea tinerilor
  4. Finanțarea educației preuniversitare
  5. Locuri de muncă pentru tineri
  6. Tineri defavorizați

Cafeneaua este o metodă de dialog activ, schimb de informaţii şi găsire de soluţii creative de acţiune. Participanţii la cafenea sunt aşezaţi la mese de câte 4-5 persoane, la fiecare masă dezbătându-se una din problematicile propuse. Subiectele de discuţie de la fiecare masă rămân aceleaşi pe toată durata cafenelei. La fiecare masă există un facilitator. Dupa o primă rundă de 20 de minute, participanţii și candidații se mută la alte mese, unde vor dezbate subiectele meselor respective, în timp ce facilitatorii rămân la mesele iniţiale pe toată durata cafenelei.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ