Campioana dă șapte oameni pentru finala CEN-2016

128

Timișoara Saracens va avea șapte rugbiști în adevărata finală a Cupei Europene a Națiunilor, meciul de sâmbătă contra Georgiei. Mai mult, căpitanul naționalei pentru acest meci este din nou Stelian Burcea.

CEN 2016 se încheie sâmbătă, la Tbilisi, cu meciul de referință al ultimilor ani pentru forțele din estul Europei, Georgia și România. Aspirante la accederea în Turneul celor 6 Națiuni, cele două naționale își dispută an de an întâietatea în liga a doua europeană, iar în 19 martie va avea loc un nou episod.

Naționala României merge în capitala Tbilisi de pe poziții de egalitate cu Georgia după ce ambele naționale au avut un parcurs perfect în precedentele meciuri. Calculul este simplu, învingătoarea va deveni câștigătoarea pe 2016 a CEN.

Selecționerul Lynn Howells merge din nou pe mâna rugbiștilor de la campioana României. Șapte jucători din lotul de 23 reținut provin de la Timișoara Saracens, iar numărul acestora putea fi mult mai mare dacă accidentările nu i-ar fi ținut în afara lotului pe Cătălin Fercu și Stephen Shennan. Ba mai mult, Stelian Burcea va purta banderola de căpitan la acest meci. Alături de acesta vor intra în teren și talonerul Eugen Căpățână, jucătorul de linia a II-a Vali Popârlan, mijlocașii Vali Calafeteanu și Jody Rose, centrul Paula Kinikinilau, în timp ce talonerul Andrei Rădoi este rezervă.

”Va fi un meci fizic, sunt jucători masivi, puternici, îi știm foarte bine, însă am avut o săptămână bună de antrenamente și asta se va vedea în joc. Toți suntem nerăbdători să jucăm împotriva Georgiei pentru că va fi o adevărată finală pentru noi”, a punctat Jody Rose, mijlocașul la deschidere.

Încleștarea ce încheie CEN 2016 se va disputa sâmbătă, ora 15, și este transmisă de Dolce Sport și rugbytv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ