14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Securitate și Sănătate în Muncă, priorități pentru întreprinzătorii din Timiș

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională organizează mai multe sesiuni ale cursului pentru inspectori în domeniul securității și sănătății în muncă. Cursul este acreditat de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației și este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Programul se adresează specialiștilor din orice unitate, instituție, societate comercială sau bugetară ce urmărește organizarea, coordonarea și monitorizarea activității de asigurare a securității și sănătății în muncă. în conformitate cu normele generale de protecție a muncii. Programul de formare vizează dezvoltarea profesională, aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situațiilor de urgență și aplicarea normelor de protecție a mediului.
În cadrul programului, la nivel de bază (40 de ore), vor fi abordate:
 Cadrul legislativ general referitor la SSM;
 Concepte de bază referitoare la SSM;
 Noțiuni despre riscuri generale și prevenirea lor;
 Noțiuni despre riscuri specifice și prevenirea lor în sectorul corespunzător activității întreprinderii și/sau unității;
 Acordarea primului ajutor.
La nivel mediu (80 de ore), vor fi abordate:
 Cadrul legislativ general referitor la SSM;
 Criterii generale pentru evaluare riscurilor;
 Organizarea activității de prevenire;
 Acțiuni în caz de urgență;
 Planuri de urgență și evacuare;
 Prim ajutor;
 Elaborarea documentațiilor necesare desfășurării activității de prevenire și protecție;
 Evidențe și raportări în domeniul SSM;
 Aplicații practice
Pentru nivel de bază, condițiile de acces sunt studii în învățământul liceal filieră teoretică în profil real sau filieră tehnologică în profil tehnic. Pentru nivel mediu, condițiile de acces sunt studii în învățământul postliceal în profil tehnic.
Primul curs se va desfășura în perioada 28 martie – 15 aprilie 2016 (luni-vineri, orele 16,00 – 20,00), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT. Diplomele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvire. Costul cursului poate fi achitat în două rate. Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere.
Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 104 sau la tel: 0733614279, e-mail: cmates@cciat.ro, Cecilia Mateș – consultant cameral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :