Cameră de Comerț Româno-Chineză la Reșița

466

Carașul are, de joi, o cameră de comerț româno-chineză. Deschiderea se va derula azi, oficial, la Reșița, în prezența oficialităților Ambasadei Chinei la București, a reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie România – China de la București, a reprezentanților administrației publice cărășene, primari, oameni de afaceri și conducători de instituții.

Sediul Camrei de Comerț Româno-Chineză este pe strada Libertății din Reșița, la nr. 37, vis a vis de Casa de Cultură a Sindicatelor, în fostul sediu al PD și, ulterior PDL și PNL. Relațiile cu partea chineză vor viza posibile investiții în arealul caraș-severinean, în domeniul industrial și turistic.

Conducerea CCI România – China, filiala Caraș-Severin, asistată de reprezentanții CCI România – China de la nivel național, a purtat o comunicare fructuoasă cu Ambasada Chinei la București, oferind o serie de informații despre potențialul industrial pe care îl are acest județ dar și despre posibilitățile de implicare în zonele turistice ale județului, precum Semenic, Băile Herculane, Clisura Dunării și altele, pe care China le poate avea în vedere, odată cu dezvoltarea cooperării bilaterale.

De asemenea, oficialii chinezi s-au arătat interesați și de strategia de dezvoltare a infrastructurii județului. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a salutat această inițiativă de bună cooperare iar înaintea momentului deschiderii oficiale a sediului Camerei de Comerț și Industrie România – China din Reșița, va primi delegația Ambasadei Republicii Populare China la Palatul Administrativ al județului, acolo unde vor fi prezenți numeroși primari, șefi de instituții și oameni de afaceri.

Ambasada Republicii Populare China la București se află într-o strânsă legătură și cu alte județe și filiale ale CCI din alte județe, unde au fost deschise recent astfel de centre de cooperare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ