Calvarul din zona Jiul mai ţine 3 săptămâni. Robu cere poliţişti în intersecţii-VIDEO

909

Toţi şoferii care circulă în Timişoara se confruntă cu aceeaşi problemă: aglomeraţia. Iar închiderea Pasajului Jiul pentru lucrări de lărgire la 5 benzi a dat complet peste cap traficul. O veste bună vine de la primarul urbei, care promite că acest calvar va lua sfârşit în câteva săptămâni.

„În 3 săptămâni se încheie lucrările care au condus la închiderea completă a traficului prin Pasajul Jiul. Prin pasaj circulau 3.000 de maşini pe oră. În momentul în care l-ai închis, cele 3.000 de maşini trebuie redistribuite. Şi atunci e normal să se creeze aglomeraţie. Nimeni nu poate anticipa tot ce se întâmplă în astfel de situaţii. Au fost soluţii nepotrivite, dar s-a renunţat la ele, mă refer la acele soluţii de restricţionare şi reconfigurare a traficului”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Singura soluţie găsită de Primăria Timişoara pentru a ajuta la decongestionarea traficului este prezenţa poliţiştilor de la Rutieră în intersecţii. Potrivit edilului-şef, conducerea Poliţiei a agreat această soluţie şi a decis ca mai multe echipe mixte să fie prezente zilnic în stradă.

„Am cerut să se constitue echipe mixte, şapte, sau chiar mai multe, care să fie prezente în intersecţii şi să ajute la fluidizarea traficului. S-a văzut, de când facem asta, traficul e mult mai bun”, susţine Robu.

Pasajul Jiul va avea, anul viitor sau la începutul lui 2018, 5 benzi, iar strada cu acelaşi nume 4. Totul costă 17,7 milioane de lei, finanţarea venind exclusiv din bugetul local.

1 COMENTARIU

  1. Sa opreasca naibi semafoarele ca sigur o sa fie ok!!
    La Int Bogdanesti cu Circumvalatiunii merge semaforul degeaba ca nu ai cui ceda oricum, la fel si la Turcanu cu Republicii…

LĂSAȚI UN MESAJ