ASU începe ”balul” Ligii a 2-a

161

Cea mai frumoasă echipă din peisajul fotbalului românesc își începe călătoria prin Liga a 2-a. ASU Politehnica, echipa suporterilor, e nerăbdătoare să joace prima partidă contra Chindiei Târgoviște, sâmbătă dimineața pe Dan Păltinișanu.

ASU Politehnica e gata de startul Ligii a 2-a, un campionat pe care speră să îl încheie cât mai sus în clasament. Un campionat bulversat de schimbări, abandonuri și modificări ciudate din care nimeni nu mai înțelege nimic. Cu 24 de ore înaintea startului oficial, FRF a anunțat că sistemul competițional s-a schimbat din nou pentru o nouă retragere…

În fața atâtor schimbări, violeții sunt nerăbdători să înceapă întrecerea pentru care se pregătesc de aproape două luni. ”Sunte nerăbdători să începem pentru că deja sunt 7 săptămâni de pregătire. Vrem să vedem la ce nivel ne aflăm în liga secundă, nu știm încă nivelul acestui eșalon la nivel sportiv. Suntem o nou-promovată ce nu am făcut transferuri de jucători valoroși dar compensăm prin muncă, dăruire. Un rezultat pozitiv în primul meci ne-ar ajuta la moral, dar dacă ar fi să pierdem nu vom dramatiza. Vom merge mai departe”, a punctat antrenorul Sorin Brândescu.

Fără nume sonore în lot și în mare parte cu același lot cu care s-a promovat, Poli mizează pe continuitate și pe voință și dăruirea jucătorilor în duelurile cu mai bine cotatele Chindia, UTA, Mioveni sau Râmnicu Vâlcea. ”Ne bazăm pe omogenitatea grupului și ăsta e avantajul nostru. Trebuie să muncim și să obținem victoria pentru că nu cred că este o diferență foarte mare de nivel între cele două eșaloane”, a subliniat căpitanul Cristian Gălan.

Uite programul, nu e programul…

Haosul din acest eșalon le-a lăsat un gust amar violeților, care la acest moment încă nu știu cu exactitate țintarul turului! Cert este deocamdată doar că meciul inaugural este cel de sâmbătă dimineața, cu Chindia Târgoviște, ora 11 pe Dan Păltinișanu. Apoi, întuneric…

”Imaginea fotbalului românesc nu încurajează deloc sponsorii să vină lângă noi sau lângă orice alt club. Suferim indirect din acest aspect pentru că așteptăm sponsori serioși lângă noi. Așteptăm și ceva bani de la FRF din drepturi TV, dar încă nu știm nimic. Suferim din cauza celor neserioși și noi cei care ne-am făcut temele. Respectăm competiția și vom duce toate rigorile mai departe”, a punctat managerul Marius Cociu.

ASU va demara în perioada următoare demersurile pentru omologarea arenei Știința ca plan de rezervă pentru situația în care chiria stadionului Dan Păltinișanu rămâne nemodificată. Știința nu respectă în totalitate condițiile necesare ligii secunde dar cu o derogare ar putea găzdui aceste meciuri. Și asta pentru că chiria ridicată de pe Păltinișanu ar secătui bugetul clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ