Vom avea încă două tramvaie modernizate! „Minunea” se va petrece în august-VIDEO

292

Încă din 2012, când a început primul mandat de primar, Nicolae Robu a promis reabilitarea tramvaielor vechi sau cumpărarea unora noi. Cum preţul unei garnituri noi este mult prea mare pentru a putea înlocui tot parcul RATT, edilul a ales modernizarea celor vechi.

Primele două tramvaie modernizate au ajuns la Timişoara  anul acesta şi acum primarul anunţă că în această lună vor mai ajunge alte două. Cu întârziere, ce-i drept!

„Două vin luna aceasta. A durat mai mult pentru că firma care furniza parbrizele a dat faliment. Atunci firmele din Arad şi Paşcani au căutat altă firmă. N-au găsit în România, au găsit în Ungaria. Dar aceştia nu avea pe stoc parbrize pentru Armonia. Şi nu erau pregătiţi să le livreze a doua zi.  Trebuie să îşi adapteze producţia pentru acest tip de parbrize. Am fost informat că în luna august vor fi livrate două. Va merge mai repede cu celelalte. Noi avem 12 în total trimise la reabilitare”, spune Robu.

Primăria Timişoara a semnat un contract cadru cu firmele din Paşcani şi Arad pentru reabilitarea, în decurs de 4 ani, a maximum 30 de tramvaie. Pentru anul acesta promisiunea autorităţilor a fost că vor fi livrate 12 garnituri modernizate. În condiţiile în care mai sunt 4 luni din an, greu de crezut că ajungând doar două vor mai veni alte 10.

LĂSAȚI UN MESAJ