Bookfest Timișoara 2020 se pregătește de întâlnirea cu cititorii

62

Ca în fiecare an, primăvara vine cu cărți. Deja tradiționalul târg-expoziție Bookfest Timișoara a ajuns la cea de-a IX-a ediție. Cărți noi și frumoase, dar mai ales interesante pot fi răsfoite și admirate dar mai ales achiziționate la Centrul Regional de Afaceri (Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22), în perioada 12 – 15 martie.
La Salonul Bookfest, iubitorii de carte timișoreni vor fi întâmpinați cu o ofertă de excepție: peste 40.000 de volume (majoritatea aflate la reducere față de prețul din librării), cărți pentru copii, auxiliare educaționale, dar și o variată gamă de titluri pentru toate interesele și toate buzunarele. Vor fi prezenți peste 40 de expozanți, printre care cele mai importante edituri din România — Art, Cartea Românească Educațional, Corint, Didactica Publishing House, Fischer International, Herald, Humanitas, Linghea, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Paralela 45, Polirom, Polydis, RAO, Trei, Editura Universității de Vest din Timișoara — distribuitori de carte precum Astro, Okian și librăria „La Două Bufnițe” din Timișoara, distribuitori de muzică (Byton), dar și distribuitori de jocuri interactive pentru copii precum Happy Color și Ludicus Games.
Dar nu doar vânzarea de carte este în atenția organizatorilor. Aici în jurul ideii de slovă scrisă se vor mai petrece o seamă de evenimente conexe nu mai puțin interesante. La aceaste manifestări cu cartea tipărită își aduce și aportul muzical bardul Ducu Bertzi cu vocea și chitara sa de neconfundat.
Se vor lansa nu mai puțin de 30 de de volume. Cei ce au răbdare vor putea discuta cu autorii lor preferați și vor obține și mult căutatele autografe chiar de la scriitori.
Lista de literați ce vor luia parte la Salon este suficientă de a atrage curioșii. Vom enumera pe câțiva din cei ce ne vor face onoarea de a veni la Timișoara: Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu, Cristian Presură, Tatiana Niculescu, Vlad Zografi, Mircea Mihăieș, Radu Pavel Gheo, Wilhelm Tauwinkl, Claudiu T. Arieșan, Marcel Tolcea, Viorel Marineasa, Daniel Vighi, Cristian Pătrăşconiu, Robert Șerban și mulți alții.
La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului iar în toate cele patru zile Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ