Boicotul PSD nu a ieșit. Liberalul Romeo Traian Dumitrescu este noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin

630

Replici și poziții politicianiste și de o parte și de alta a spectrului politic cărășean. Pentru a debloca criza generată de vidul de putere de la Consiliul județean, acolo unde nu mai era niciun ales care să semneze acte, liberalii au afirmat că ar vota și un membru PSD. Pozând astfel, după cum spunea consilierul județean Ioan Țundrea, de la ALDE, în salvatorii județului. Asta după ce, afirmă tot Țundrea, fosta conducere făcea parte tot din rândurile lor (președintele și cei doi vicepreședinți, care au cu toții probleme cu justiția sau de sănătate).

Pe de altă parte, președintele PSD, deputatul Ion Mocioalcă, spunea că partidul său nu va intra pe ușa din dos la conducerea Consiliului Judeţean. Așa că social-democrații au decis să boicoteze ședința extraordinară de joi, convocată de liberali. Niciun pesedist nu a participat dar socotelile lor nu s-au potrivit, pentru că liberalii, împreună cu ALDE și cu PND, au reușit constituirea unei majorități simple. Majoritate care a ales un nou președinte: dr. Romeo Traian Dumitrescu de la PNL.

alegeri-cj-caras-1Dumitrescu, care a activat ani buni în PSD, apoi la UNPR și, în final, la PNL, este un reputat chirurg cărășean și un activ promotor al actului cultural. Romeo Dumitrescu, aflat la al doilea mandat de consilier, a fost ales de către consilierii județeni cu 18 voturi pentru și unul împotrivă.

La ședință au fost prezenți și copreședinții PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, primarul Caransebeșului și deputatul Valeria Schelean. De altfel, Marcel Vela este cap de listă din partea PNL, la Consiliul Județean, pentru alegerile din iunie. Dr. Romeo Dumitrescu nu se află însă pe lista liberală pentru viitorii consilieri județeni.

Lucrurile însă s-ar putea bloca din nou dacă Sorin Frunzăverde va câștiga în instanță în fața ordinului prefectului de a-l elibera din funcție. Frunzăverde a depus contestația și undeva prin 20 mai se așteaptă o sentință în acest sens. Numai că noul președinte, Romeo Dumitrescu, a rezolvat pe loc situația virtuală în care CJ ar fi avut doi președinți legali, declarând în plenul ședinței că dacă Sorin Frunzăverde va fi repus în drepturi, el își va prezenta demisia.

La declarațiile de după ședință, însă, Dumitrescu a nuanțat puțin spunând că se va consulta cu partidul într-o asemenea situație.

În timpul aceleiași ședințe de joi, a fost validat în funcție un nou consilier județean: ing. Petru Ponețchi, director al Caromet Caransebeș, în locul fostului vicepreședinte, Ilie Iova, care a fost eliberat din funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ