Istorie scrisă într-un volum: Campionatele de șah ale Timișoarei

267

Șahul timișorean are de astăzi și o istorie scrisă a momentelor frumoase. Un volum util care se lansează vineri sub semnătura maeștrilor Ligia Jicman și Adrian Bach.

Șahul din Timișoara are o istorie frumoasă iar până în aceste zile nimeni nu a încercat să o adune laolaltă filă cu filă. Doi maeștrii au preluat inițiativa unui proiect ambițios și, pentru început, au adunat într-un volum toate edițiile Campionatelor de șah ale Timișoarei. Un volum care a văzut lumina tiparului de curând și care va avea lansarea vineri.

Autorii acestei adevărate ”culegeri” de meciuri, poze și mutări sunt maestra internaţională Ligia Jicman şi soțul său, maestrul FIDE Adrian Bach, cunoscuți mediului publicistic pentru alte activități. Sunt cuprinse în paginile cărții toate edițiile campionatelor locale disputate între anii 1948-2003.

”Ideea de a aduce la un loc toate edițiile Campionatelor de șah ale Timișoarei a pornit după ce am primit cereri să ofer informații despre activitatea tatălui meu în șah. Atunci am descoperit o grămadă de poze și date care nu apăreau niciunde și m-am hotărât să le pun la un loc.

A urmat o muncă de un an și jumătate de a aduna aceste informații și astăzi îmi văd încununat efortul. E foarte important să recuperăm trecutul șahist al orașului. Sper ca lumea șahului în special să aprecieze volumul”, ne-a declarat Ligia Jicman.

Volumul intitulat ”Campionatele de șah ale Timișoarei” este mai mult decât interesant și util pentru toţi şahiştii din țară pentru că aduce la lumină pagini cu rezultate şi fotografii nepublicate niciodată.

Lansarea oficială a volumului are loc vineri, ora 18,30, la Adam Muller Guttenbrunn în prezența mai multor generații de șahiști.

 

LĂSAȚI UN MESAJ