Bilanț după prima săptămână de înscrieri în clasa zero, în Timiș: câte locuri au fost ocupate și care sunt școlile cele mai căutate

2413
clasa pregatitoare

Peste 5.000 de locuri au fost propuse de Inspectoratul Școlar Timiș în clasele pregătitoare din școlile din județ. Aproape jumătate dintre acestea au fost deja ocupate, în prima săptămână de înscrieri.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, transmite că din cele 4.975 locuri libere la învățământul de masă, tradițional, cu predare în limba română, sunt depuse deja 2.255 cereri, dintre care 2.036 a copiilor din circumscripție, iar 254 din altă unitate decât cea de circumscripție.

Sunt și câteva unități de învățământ care au depășit sau sunt pe punctul de a depăşi locurile alocate, dovadă că acestea sunt și cele mai vânate de părinții din județul Timiș. Este vorba de Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj, Liceul Teoretic Grigore Moisil Timișoara, Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara, Școala Gimnazială 30 Timișoara, Școala Gimnazială „ Sfânta Maria” Timișoara, Școala Gimnazială nr. 16 Timișoara și Școala Gimnazială nr. 7 Timișoara.

La învățământul de masă, cu predare în limba germană, la o capacitate totală pe județ de 200 locuri sunt depuse un număr de 135 cereri la școli. Se evidențiază o depășire a numărului de locuri la Colegiul Național Bănățean, limba de predare germană, unde sunt 26 de cereri pe 25 locuri. În acest caz, selecția copiilor se va face după ce vor susține un test de limbă. La Liceul Teoretic „ Nikolaus Lenau” sunt depuse un număr de 71 cereri pe 125 locuri.

La unitățile de învățământ cu predare în limba minorității maghiare, pe un număr de 75 locuri sunt depuse 44 cereri, 41 dintre acestea fiind la Liceul Teoretic „ Bartok Bela” din Timișoara.

Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017 până în data de 18 martie. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00 (luni-vineri), respectiv 09.00 – 13.00 (sâmbăta).

LĂSAȚI UN MESAJ