Regele Mihai va fi vizitat de familie, în Elveţia

219

Regele Mihai, grav bolnav după un diagnostic dur, va fi vizitat de familie în Elveţia, acolo unde este internat. Casa regală anunţă că, în următoarele zile, alături de fostul suveran sunt aşteptate să ajungă fiicele sale – principesele Elena, Irina, Sofia şi Maria.

Veştile despre starea de sănătate a Regelui Mihai i-au îngrijorat pe români, indiferent dacă sunt sau nu susţinători ai monarhiei. La Săvârşin, acolo unde familia regală are un domeniu, oamenii spun că fostul suveran a fost bun cu ei, de fiecare dată, când l-au întâlnit. În lăcaşurile de cult, din toată ţara, au fost oficiate slujbe şi credincioşii s-au rugat pentru sănătatea regelui. Ieri, Casa Regală a anunţat că Mihai I este foarte slăbit şi primeşte permanent tratament.

„O persoană cu o nobleţe deosebită! Cu un caracter deosebit. Românii au avut marele ghinion că nu a domnit când a fost tânăr și s-a întors în țară când a fost bătrân” – sunt vorbele unui localnic din Săvârşin, acolo unde Regele Mihai a cumpărat un domeniu în anul 1944. Ultima oară, Majestatea Sa a vizitat zona în urmă cu doi ani, dar oamenii nu l-au uitat. Vestea că Regele este grav bolnav i-a îndurerat:

În Timişoara, la Catedrala, a cărui ctitor este chiar Regele Mihai, la fiecare slujbă de dimineață și de seară preoții fac rugăciuni speciale pentru sănătatea Maiestăţii Sale.

La Constanţa a fost organizată o ceremonie în moscheea reconstruită, pe locul unei vechi geamii, în anul 1910 la ordinul lui Carol I.

„Fie ca bunul Allah, ca bunul Dumnezeu, să-i dea însănătoşire grabnică Majestăţii Sale”, este una dintre rugăciunile rostite în moschee.

Casa Regală a României a anunțat că Regele este grav bolnav şi că se retrage din viața publică.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ