Biciclişti şi şoferi, amendaţi la greu de Poliţia Locală

848

Nimeni nu scapă de ochii vigilenţi ai poliţiştilor locali. Cel puţin în zonele unde patrulează, adică în centrul Timişoarei. Vânaţi sunt bicicliştii care pedalează pe străduţele şi în pieţele pietonale şi şoferii care parchează neregulamentar. Sute de sancţiuni au fost date în ultima periodă ambelor categorii.

În ultima vreme, în Piața Victoriei, Libertății, Unirii și pe străzile pietonale au fost prinşi şi amendaţi 65 de biciclişti. Mai ghinionişti au fost şoferii care au parcat pe aleile din centrul istoric şi în cele trei pieţe. Aproape 370 de amenzi au fost date acestor şoferi. Şi anul trecut a adus multe amenzi bicicliştilor şi conducătorilor auto.

“Anul trecut, numai bicicliștilor le-au fost întocmite un număr de 833 procese verbale. Şoferilor care au staționat pe pistele pentru bicicliști le-au fost aplicate în acest sens în ultima perioadă un număr de 151 sancțiuni contravenționale. Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția și face apel la conducătorii de biciclete să respecte legislația în vigoare și să nu circule pe biciclete în zona centrală a orașului, acolo unde sunt instalate indicatoare în acest sens, ci doar pe traseele și pistele amenajate, pentru a evita atât eventualele accidentări ale pietonilor, cât și să fie sancționați, amenzile prevăzute de lege fiind destul de mari, mai exact între 870 lei și 1160 lei”, transmit poliţiştii.

Curios este faptul că cei care circulă cu skatebordurile sau rolele prin centru nu sunt amendaţi. Asta deşi şi acest lucru este interzis, indicatoarele din zonele pietonale stipulând faptul că este interzisă circulaţia oricăror tipuri de vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ