BCT e activă pe piața transferurilor, Calotă ultimul venit

113

”Leii” bănățeni au oficializat astăzi ultimul transfer la câteva zile distanță de primele mutări ale verii. Internaționalul român Octavian Popa Calotă va fi baschetbalistul celor de la BC SCM Timișoara pentru următoarele două sezoane.

Gruparea alb-violetă a început să își contureze lotul pentru stagiunea 2016-2017. Patru nume au fost deja confirmate de clubul timișorean. Ultimul venit este Octavian Popa Calotă, un fundaș de 31 de ani ce măsoară 1.85 m și evoluează pe postul de conducător de joc. În sezonul precedent a avut medii de 12.7 puncte, 4.3 recuperări și 4.0 pase decisive pentru CSU Sibiu, club pentru care a evoluat aproape neîntrerupt în ultimii 11 ani.

Calotă este cel de-al patrulea jucător transferat în această perioadă de bănățeni. Românii Ionuț Drăgușin, și Georgian Păun, dar și Nikola Otasevic sârbul semnaseră deja cu ”leii”. Aceștia se adaugă celor trei jucători păstrați din lotul ce a încheiat ultimul sezon, Mladen Jeremic, Zoran Milencovici și Horațiu Covlescu.

În altă ordine de idei, BCT are în acest moment doi oameni la echipa națională. Căpitanul Zoran Milencovici și noul sosit Octavian Popa Calotă sunt în cantonament cu prima reprezentativă la București. Din lotul lărgit vor fi selectați jucătorii cu care România se va prezenta la un turneu amical în China, la începutul lunii viitoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ